Kuvaus

Antoine de Saint-Exupéry: SIIPIEN SANKARIT – YÖLENTO. 2009 Tammi, Keltainen pokkari (4. painos; yhteisnide ilmestynyt Keltaisessa kirjastossa 1960). 253-sivuinen nidottu kirja, täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.
 
Yölento (1947; suom.  Anni Mannerkorpi; Vol de nuit 1931) on Antoine de Saint-Exuperyn omaelämäkerrallinen romaani lentoliikenteen alkuajoilta, kertomus öisten lentomatkojen vaarallisesta hurmasta Argentiinassa ja Patagoniassa, jonne kirjailija oli perustamassa l'Aéropostalin lentolinjaa. Ranskan vapaustaistelussa kaatunut lentäjä ja kirjailija kertoo mestarillisessa pienoisromaanissaan yölentoliikenteestä, vaarojen ja yllätyksien täyttämästä ammatista, joka vaatii mieheltä äärimmäisiä fyysillisiä ponnistuksia ja rajatonta tahdonlujuutta.

Siipien sankarit (1945; suom. Eino Ismala; Terre des hommes 1939) on hurja ja vetävä kuvaus kokemuksista Saharan-Ranskan lentolinjalla sekä yli koko eteläisen pallonpuoliskon ulottuvista lennoista.

Rakastetun Pikku prinssin tekijä Antoine de Saint-Exupéry toimi postilentäjänä, ja romaanit Siipien sankarit ja Yölento pohjautuvat hänen omiin kokemuksiinsa. Siipien sankarit ja Yölento ovat parhaiden seikkailutarinoiden tapaan erittäin jännittäviä. Pilvipeitteen takaa ilmestyy vuorenseinämä, joudutaan lentämään myrskyssä, lumisateessa ja sumussa. Kun lentäjä voi huokaista helpotuksesta onnistuneen pakkolaskun jälkeen, on syytä alkaa pelätä rosvojoukon varastavan arvokkaan postilähetyksen. Seikkailun hurman ja rohkeuden ohella tarinoiden keskiössä ovat lämmin inhimillisyys, vilpitön toveruus sekä todellinen sankaruus.
 
Antoine de Saint-Exupéry (1900 Lyon, Ranska – 1944 tiedustelulennolla Välimerellä) oli ranskalainen lentäjä ja kirjailija. Hän opiskeli arkkitehtuuria ennen kuin 1921 aloitti asepalveluksen; hänet lähetettiin Strasbourgiin lentokoulutukseen. Hän sai lentolupakirjan 1922 ja hänelle tarjottiin siirtoa ilmavoimiin. Hänen silloisen morsiamensa perhe vastusti siirtoa, ja hän meni toimistotöihin Pariisiin. Vuonna 1926 Saint-Exupéry alkoi taas lentää. Hänestä tuli yksi kansainvälisen lentopostin pioneereista aikana, jolloin lentokoneissa oli tuskin lainkaan mittareita ja lentäjät luottivat vaistoonsa. Toisen maailmansodan aikana hän lensi ensin Ranskan tiedustelulaivueessa ja sittemmin liittoutuneiden joukoissa, joissa sai komennuksen Välimerelle. Hän oli jo lopettamassa sotilaslennot lähtiessään tiedustelulennolle keräämään tietoja saksalaisten joukkojen liikkeistä Rhône-joen laaksossa. Kone ilmeisesti ammuttiin alas eikä häntä löydetty. Antoine de Saint-Exupéry julkaisi useita teoksia, joista tunnetuimman, Pikku prinssin (Le Petit Prince 1943; suom. 1951) vuotta ennen kuolemaansa. Muut teokset: L'aviateur (1926), Courrier sud (1929), Vol de nuit (1931; Yölento 1947), Terre des Hommes (1939; Siipien sankarit 1945), Pilote de Guerre (1942; Lento Arrasiin), Lettre à un Otage (1943) ja Citadelle (postuumisti 1948).

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korotonta maksuaikaa ostoksille

Ensimmäinen kuukausi on aina täysin kuluton ja koroton uudelle asiakkaalle. Voit maksaa luoton pois heti tai halutessasi joustavasti enintään 36 erässä.

  • Avaa hakemus ja kirjaudu pankkitunnuksin
  • Täytä hakemus ja siirrä tilillesi tarvittava summa
  • Maksa ostokset

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

6 €
tai
Sulkeutuu 117 vrk 20 h 56 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

6 € Sulkeutuu 117 vrk 20 h 56 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.