Kuvaus

Erittäin arvostetun matrikkelitaiteilija Anton Lindforssin (1890-1943) hieno signeerattu mustaliitupiirros, jossa viiva on täynnä voimaa. Tällaisia hurjistuneita kuvia ne tekivät 100 vuotta sitten Marraskuun ryhmän villit.

Lindforss oli Marraskuun ryhmän jäsen, jonka teoksia esitellään maamme museoissa parhaillaan. Niitä löytyy mm. Ateneumista ja kansallisgalleriasta.

Meriittejä riittää.

Hienosti näkyy taiteilijan viiva tässä työssä. Lennokas on!

Hurja viiva!

Kyllä huomaa, että mies kuului marraskuun villeihin.

Tässä näkee hyvin tämän tekniikan miten kova se Lindforssilla oli. Muutamalla viivalla ja yhdellä värillä saa aikaan tällaisen vaikutelman. Ei tähän nykytaiteilijat pysty.

Nykytaideteos mahdollisesti sadan vuoden takaa.

Ekspressionismista, kun puhutaan, niin tässä ihan koulukirjaesimerkki kuinka se juttu luodaan muutamalla viiivalla. Ja värien vastainen kuten Marraskuun ryhmällä oli tapana. Otetaan värien sijaan ilmaisun välineeksi pelkkä mustaliitu, vaikka maisemasta näkee, että siinä olisi varmasti kuvaamista väreilläkin.

Yksi väri riittää. Musta.

Koko noin 16 x 20 cm.

Signeerattu ”A. L.” oikeaan alakulmaan.

Kehystetty.

Hinnat ovat olleet melkoisessa nousussa viime aikoina ja teoksia myydään niin, että Lindforss on kivunnut Taloustaidon kysytyimpien taiteilijoiden Klassikoiden listan Top 20:een.

Tästä harvinaisempaa aarretta kotiisi.

Vielä, kun näitä löytyy!

Lindforssista ks. esim.:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Anton_Lindforss

https://kuvataiteilijamatrikkeli.fi/taiteilija/anton-lindforss-2

Postikulut ostajalle.
Huutopakettina hintaan 6,85 euroa. Tai sitten nouto. Mahdollista valita myös lisäpalveluita lisämaksusta lähetykselle. Ostajan laskuun. Ja ostajan valitsemalla tavalla lähetetään. Hoidan oman osuuteni ehdottoman luotettavasti. Ks. tarvittaessa yli 900 positiivista palautettani, mutta postin toiminnasta en voi ottaa vastuuta eli siinä riski ostajalla. Pakkaan kyllä huolellisesti.

Huomaa, että tavara ei ole uutta, vaan vanhaa, joten pientä kulumaa voi tällaisessa mahdollisesti pian 100-vuotiaassa taiteentuotteessa jo olla ja huutaessasi hyväksyt tämän. Olen yrittänyt listata puutteet tässä mahdollisimman rehellisesti ja totuudenmukaisesti, mutta en minä tästä mitään muuta löydä kuin kuluman kehyksissä.

Taide on hyvä keräilykohde. Hyvä arvonsäilyttäjä näin epävarmoina aikoina varsinkin. Jos tekijän töitä on kohta myyty yli 100 vuotta, luulisi arvon säilyvän. Monet sijoitusasiantuntijat suosittelevat taidetta sijoituksena. Pääsee helposti ja pienellä pääomalla alkuun ja samalla nauttimaan hienoista teoksista. Piirustukset ovat helppo säilytettävä verrattuna esim. öljyväritöihin ja maalauksiin.


Katso muutkin kohteeni. Myynnissä paljon muutakin taidetta. Useampia teoksia maamme eturivin varhaisilta taiteilijoilta, muiltakin Marraskuun ryhmäläisiltä. Toinenkin työ Anton Lindforssilta! Etsi omat suosikkisi!

Hakusanoja: Anton Lindforss, signeerattu, signeeraus, matrikkeli, taiteilijamatrikkeli, kuvataiteilijamatrikkeli, Marraskuun ryhmä, mustaliitu, mustaliitupiirros, mustaliitupiirustus, piirros, piirustus, piirrustus, taulu, teos, moderni, ekspressionismi, Tyko Sallinen, taulu, urbanisaatio, kaupungistuminen, katumaisema, katu, kaupunki, kaupunkimaisema, urbaani, kirkko, nykyaika, nykytaide, nykytaideteos.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 110 vrk 18 h 17 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

165 € Sulkeutuu 110 vrk 18 h 17 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.