Kuvaus

 Antony Beevor: Berlin : Slutstriden 1945

Histosiska Media 2002, kovakantinen, 543 sivua, etukannessa toivotukset, muuten kunto hyvä, yli 1 kg

Berlin: Slutstriden 1945 är en oförglömlig berättelse om stolthet, fanatism och grymhet. I centrum står två av den moderna historiens mest kända aktörer: Hitler och Stalin. Från sin bunker i Berlin ger Hitler allt vildare och mer desperata order. Stalin är beredd att offra ett oändligt antal soldater för att erövra Berlin före de allierade.

Liksom i försäljningssuccén Stalingrad, visar Antony Beevor än en gång prov på sin stora berättarförmåga. Samtidigt som det militära förloppet skildras initierat och detaljerat, synliggör han den enskilda människans fasor och umbäranden. Här finns förtvivlade mödrar som försöker amma sina förfrusna spädbarn, pojksoldater som försöker se sturska ut trots att deras axlar skakar av rädsla och prickskyttar som skjuter på allt som rör sig, till och med kvittrande småfåglar.

Antony Beevor tjänstgjorde som officer i den brittiska armén, men lämnade sina militära uppdrag för att ägna sig åt historiska studier och sitt författarskap. Sedan 1970-talet har han utgivit flera militärhistoriska böcker som fått stort internationellt genomslag. 1998 utkom Stalingrad, som snabbt blev en internationell bästsäljare och har utgivits på 19 olika språk. Den svenska utgåvan kom ut 2000. För Stalingrad belönades Antony Beevor 1999 med Samuel Johnson-priset, det mest aktade facklitterära priset i Storbritannien. Samma år blev han invald som medlem i det brittiska Royal Society of Literature.

 .

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 93 vrk 6 h 19 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

6 € Sulkeutuu 93 vrk 6 h 19 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.