Kuvaus

Hyväkuntoiset

Elokuvat + äänikirja

POHJANMAA
Pohjanmaalla kaikki viisaus on naisis, mutta miehis...kyl niis on HULLUUS!
Kauhavalla Hakalan suku on kokoontunut kotitaloonsa jakamaan Amerikassa kuolleen vaarin perintöä. Raha olisi tarpeen, koska yksi pojista on menettänyt omaisuutensa ja toinen hävinnyt rahansa raveissa. Päivä on hautovan lämmin ja ilmassa väreilee uhkaa.
Veljekset lähtevät hiekkakuopalle juopottelemaan ja selvittämään asioitaan. Kinastelu johtaa järjettömään väkivaltaan kun Erkki löytää isänsä maahan kätketyn konepistoolin. Nyky-yhteiskunta vaatii paljon eikä veljeksillä tunnu olevan muita keinoja asioidensa hoitoon kuin suoraviivainen toiminta ja perinteinen pohjanmaalainen uho.
AMERIIKAN RAITTI
Erkki Hakala on pohjalainen yrittäjä, joka kaverinsa Taiston kanssa heittäytyy täysin rinnoin elintasokilpaan. Siinä huumassa jäävät niin verot kuin muutkin maksut rästiin. Kun homma ryöstäytyy kaverusten käsistä, Erkki pakenee poliisia raskaana olevan vaimonsa ja Taiston kanssa Ruotsiin ja sieltä Floridaan.
Veropakolaisten paratiisissa kaikki on aluksi yhtä juhlaa, kunnes uima-altaan reunalla ryypiskely, päättömät ostosmatkat ja rahoilla rehentely alkavat maistua puulta. Erkki päättää taas ryhtyä töihin, mutta kielitaidottomana hän joutuukin huumekauppiaiden kuriiriksi...
LAKEUDEN KUTSU
Erkki Hakala palaa vuosien jälkeen Floridasta takaisin Pohjanmaalle ottaakseen takaisin sen mikä hänelle kuuluu: paikkansa yhteisössä ja vaimonsa Kaisun.
Mutta tehtävä ei ole helppo. Kapuloita Erkin rattaisiin heittelevät niin epäluuloiset sukulaiset, sutki liikekumppani, viimeisiään vetelevä vanha opettaja kuin pajaa myyvät Partasen veljeksetkin.
Siinä lakeuden kansa kuulee kummia ja näkee näkyjä, ennenkuin Hakalan Erkki saa asiansa raiteilleen...
RUKAJÄRVEN TIE
Jatkosodan ensimmäiset päivät kesällä 1941. Nuoren luutnantti Perkolan osasto saa käskyn siirtyä ensilinjaan, Repolan kylään. Sinne on komennettu myös hänen kihlattunsa, lotta Kaarina Vainikainen. Perkola pyytää aseman uhanalaisuuteen vedoten Kaarinan palauttamista takalinjaan, johon hänen esimiehensä suostuukin. Rakastavaisten jälleennäkemisen ilo jää lyhyeksi. Kaarina lähtee haavoittuneiden kuljetusautolla linjojen taakse ja Perkola lähtee suorittamaan vaarallista tiedustelutehtävää venäläisten puolelle. Sitten Perkola saa esikunnasta tiedon, että venäläiset partisaanit ovat tuhonneet kuljetuskolonnan. Suruviestin myötä alkaa Perkolan henkilökohtainen sota.
TALVISOTA
Talvisota on kauhavalaisen jalkaväkirykmentin ja sotamies Martti Hakalan sankaritarina. Se on armottoman realistinen kuvaus lakeuden miesten taistelusta Taipaleenjoella monikymmenkertaista vihollista vastaan. Nämä miehet eivät halunneet sankareiksi, mutta he taistelivat, koska se oli heidän velvollisuutensa. Mitään kyselemättä ja hammasta purren he täyttivät ystävien ja veljien riveihin jättämät aukot.
IKITIE
Vapaus on taivaan ja helvetin tuolla puolenJussi Ketola haetaan yöllä kotoaan ja kuljetetaan mustien autojen kyydissä itärajan pintaan. Rajalla Ketola aiotaan ampua, mutta hän pääsee livahtamaan murhaajiltaan ja juoksee yli rajan Neuvostoliiton puolelle.Rajan takana Neuvostoliiton valtiollinen poliisi, NKVD, antaa hänelle uuden henkilöllisyyden, työpaikan kolhoosista ja järjestää uuden vaimon. Yhdessä vapaaehtoisesti Karjalaan saapuneiden amerikkalaisten kanssa Ketola rakentaa työläisten paratiisia. Stalinin vainojen myötä paratiisi muuttuu helvetiksi, jossa Ketola mieluummin ottaisi kuulan kalloonsa kuin eläisi, mutta kuolemaapa hänelle ei sallita.Hän näkee ja kokee asioita, joita ei tosiksi uskoisi elleivät ne niitä olisi.

ÄÄNIKIRJA:
TAIVAANRAAPIJAT
Jussi Ketola muuttaa tuhansien maanmiestensä tavoin Suomesta Amerikkaan vuonna 1907. New Yorkissa hän liittyy suomalaismiesten joukkoon, joka rakentaa silloisen maailman korkeinta rakennusta, Metropolitan Life -pilvenpiirtäjää. Turvajärjestelyt rakennuksilla ovat olemattomat ja onnettomuuksia sattuu paljon. 1900-luvun alun New Yorkin Brooklynissä ja Harlemissa asuu noin kaksikymmentätuhatta suomalaista. Heidät tunnetaan miehinä, jotka ovat valmiita menemään rahasta mihin tahansa, jopa yli kahdensadan metrin korkeuteen.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 52 vrk 16 h 54 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

30 € Sulkeutuu 52 vrk 16 h 54 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.