Kuvaus

Antti Tuurin kirjoja hintaan 1 euro per kirja + toimituskulut 7 euroa (samoilla toimituskuluilla 1-3 kirjaa): Valitse yksi tai useampi kirja: 1) Antti Tuuri: Uusi Jerusalem: Kertomus; 2) Antti Tuuri: Ullan kirja; 3) Antti Tuuri: Lakeuden kutsu

  • Kirjojen tarkemmat tiedot alempana
  • TEE NÄIN: Klikkaa Osta. Saat huutonetiltä viestin, josta löydät myyjän sähköpostiosoitteen ja tilinumeron. Ilmoita myyjälle minkä/mitkä kirjat haluat ostaa ja maksa ohjeiden mukaan: 8, 9 tai 10 euroa.
  • SAMAAN PAKETTIIN saa halutessa muita saman myyjän kirjoja ilman lisäpostikuluja. Älä siinä tapauksessa vielä maksa Tuurin kirjoja, vaan kerää ensin koko paketin sisätö valmiiksi huutonetistä ja ilmoita sitten myyjälle.

TÄSSÄ MYYTÄVÄT KIRJAT:

1) Antti Tuuri: Uusi Jerusalem: Kertomus

  • Otava, 1988
  • kovakantinen kirja erillisellä kansipaperilla, 362 sivua
  • Kansipaperin reunoissa kääntöpuolelta paperiliuskoilla korjattuja repeämiä. Kansipaperin reunoja myös tuettu osittain tarramuovilla. Itse kirja on hyväkuntoinen.

Kun Johannes Hakala ja muut uuteen maahan matkanneet suomalaiset siirtolaiset nousevat laivasta Halifaxin satamasta, on työn tarjoaja heitä vastassa ja junanvaunukin on heille varattu. Hämmästyneet miehet hyväksyvät tarjouksen, sillä eletään 1920-luvun loppua ja työstä tiedetään olevan pula.

Johannes Hakala on Pohjanmaa-romaanista tuttujen Hakalan veljesten isoisä. Kertoessaan Hakalan ja hänen kumppaneittensa huikeista vaiheista Antti Tuuri luo toden ja tutkitun kuvan suomalaisten siirtolaisten elämästä yleensä, tunnoista ja tunnelmista lännen kultamaassa, jota koettelee kovin kourin depression eli laman aika.

Uusi Jerusalem on samaa vastustamattomasti mukaansa tempaavaa, komeaa ja kouraisevaa kerrontaa kuin Pohjanmaa ja Ameriikan raitti. Mestarillinen romaani, johon mahtuu paljon ja jota kantaa Tuurin väkivahva huumori.

-----------------------------------------------------------------------------------

2) Antti Tuuri: Ullan kirja

  • Suuri Suomalainen Kirjakerho, 2003
  • kovakantinen kirja, kansipaperit, 288 sivua
  • Kansipaperin reunoissa kulumaa, repeämiä ja teippauksia. Kansipaperin etukannen kohdalla myös hintalapun repimä kohta. Kirja siisti ja ehjä.

"Uskalsin kysyä Tuomas Heikinpojan rakkauden lujuutta, kestäisikö se Surhuisterveenissä ilman merta ja valtamerilaivoja ja kapteeninkajuuttojen koristelua, vai kyllästyisikö hän piankin kapeisiin kanaviin, pellonpientareisiin ja vaimoon. Tuomas Heikinpoika lopetti silloin maalaamisen ja tuli siihen, missä istuttiin hänen työtään katselemassa, otti minua ympäri kiinni ja painoi itseään vasten välittämättä siitä, että sain vaatteisiin hänen käsistään sinistä maalia, jolla keulakuvan hametta maalattiin."

1730-luvun lopulle sijoittuva historiallinen romaani Ullan kirja jatkaa komeaa Äitini suku -sarjaa. Se kertoo naiseksi varttuvasta Ullasta, jonka kohtalo solmiutuu tiukasti uskossaan vahvan herätysliikkeen vaiheisiin. Tositapahtumiin perustuvan romaanin järkyttävistäkin ihmiskohtaloista nousee väkevä tarina, jossa Antti Tuuri näyttää kertojanlahjansa ja vahvan historiantajunsa.

Sarjassa on aiemmin ilmestynyt teos Eerikinpojat.

----------------------------------------------------------------------------------------

3) Antti Tuuri: Lakeuden kutsu

  • Otava, 6. painos, 1997
  • kovakantinen kirja, kansipaperit, 363 sivua
  • Sekä kirja, että kansipaperit hyväkuntoiset

Mestarillisen Pohjanmaa-sarjan huima päätösromaani. Verottajaa Floridaan paennut Erkki Hakala palaa isiensä maille, Euro-Suomeen.

Romaanin tapahtumat keskittyvät yhteen kesäiseen päivään, joka on 19. heinäkuuta 1996. Tuona päivänä Erkki Hakala ostaa metallialan tehtaan, tapaa sukulaisensa, kuljettaa suvun miehiä nopealla amerikanraudalla ympäri maakuntaa ja eurokäytäntöisiä ravintoloita, käy pankissa pariinkin kertaan, jälkimmäisen kerran alkuyön hämärissä, ja ottaa pahasti yhteen tehtaan entisten omistajien kanssa.

Paljon on Suomessa muuttunut. Erkki Hakala tutustuu läheltä maakunnan käsitykseen Euroopan unionista. Yhä selvemmältä hänestä alkaa myös näyttää, että viime vuosien talousrikollisten rinnalla Floridan kävijöiden synnit olivat pieniä, anteeksi annettavia.
Erkin avovaimo Kaisu lähti vihoissa Floridasta lasta Pohjanmaalle synnyttämään. Nyt Kaisulla on toinenkin lapsi, poika, lapualaisen tekemä. Myös Kaisun kanssa on välit selvitettävä.

Lakeuden kutsu päättää Hakalan suvun vaiheista kertovan Pohjanmaa-sarjan. Aikaisemmat romaanit Uusi Jerusalem, Maan avaruus, Talvisota ja Ameriikan raitti ilmestyvät uusina laitoksina. Kaikki sarjan teokset ovat luettavissa myös täysin itsenäisinä teoksina.

-------------------------------------------------------------------------------

hakusanat: suomalaiset siirotlaiset Amerikka USA amerikansuomalaiset 1920-luku kaivokset kaivostyöläiset pohjalaiset pohjanmaalaiset siirtolaisuus yhteiskunta historia historialliset romaanit 1700-luku herätysliike kehitysromaanit riivaus uskonto elämänkerralliset romaanit sukuromaanit uskovaiset merenkulku merihiemet naiset naisen asema maaseutu Pohjanmaa 1990-luku Euroopan Unioni avioliitto parisuhde arki talous rikokset

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 94 vrk 4 h
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

1 € Sulkeutuu 94 vrk 4 h

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.