Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Antti Tuuri: RUKAJÄRVEN TIELLÄ. Kansi: Hannu Taina. 2003 Otava, Loisto-pokkari (teoksen neljäs painos). 383-sivuinen nidottu kirja, lukematon, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Rukajärven tiellä (1990) on kuvaus jatkosodan erämaataisteluista, autenttinen, hyytävän realistinen kertomus sodasta ja hengissä pysymisestä. Teos, kunnianosoitus Aunuksen Karjalan Rukajärven taistelijoille rintamamiehistä korkeimpaan johtoon, perustuu yli 500 veteraanin, miehen ja naisen, haastatteluihin. Raappanan divisioonan, 14. Divisioonan, miesten tehtävä ei ollut helppo, soiset maastot, järvet, suuret joet, metsäsaarekkeille ja vaaroille linnoittautunut vihollinen ja suurten etäisyyksien aihettamat vaikeudet tekivät Rukajärven suunnasta ainutlaatuisen rintamanosan. Divisioona eteni kuitenkin lähes kaksisataa kilometriä itään. Erämaataisteluissa ratkaisevaksi tekijäksi tuli Savon, Kainuun ja Pohjois-Karjalan miesten tottumus liikkua metsissä, kulkea koukkauksissa korpien kautta kauaksi vihollisen selustaan, huoltaa joukot tiettömien taivalten taakse kymmenien kilometrien korpivaelluksilla. Heti rajan ylityksen jälkeen kävi selväksi, ettei vihollisella ollut aikomustakaan tehdä suomalaisten etenemistä helpoksi. Suurtenkin voittojen hinta oli kova: Omelian ja muidenkin mottien purkaminen tuotti sotasaalista ja vankeja, mutta myös paljon omia kaatuneita. Hyökkäys pysäytettiin Päämajan käskystä kun Rukajärvi viimein syyskuussa 1941 oli vallattu. Rukajärven tiellä (1990) on ensimmäinen osa kolmiosaisesta Rukajärvi-sarjasta, sitä seurasivat Rukajärven aika (1991) ja Rukajärven linja (1992).

Antti Tuuri (s. 1944 Kauhava) on koulutukseltaan diplomi-insinööri, mutta ollut päätoiminen kirjailija vuodesta 1983. Ensimmäiset teokset, novellikokoelma Lauantaina illalla ja romaani Asioiden suhteet, ilmestyivät 1973. Erityisesti Etelä-Pohjanmaata kuvaavista krjoistaan tunnettu Antti Tuuri sai Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinnon 1985 Pohjanmaa-sarjan ensimmäisestä teoksesta Pohjanmaa, Finlandia-palkinnon 1997 teoksestaan Lakeuden kutsu ja Aleksis Kiven palkinnon 2009. Antti Tuurin tuotantoon kuuluu romaanien ja novellien lisäksi kuunnelma- ja elokuvakäsikirjoituksia, oopperalibrettoja, elämäkertoja ja historiikkeja.

 

 

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 12 vrk 18 h 18 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

7 € Sulkeutuu 12 vrk 18 h 18 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.