Kuvaus


Anu Kaipainen:Magdaleena ja maailman lapset.

Hyväkuntoinen kirja. Kansipaperin reunoilla hieman "rispaantumaa".


Aune Helinä (Anu) Kaipainen, o.s. Mustonen (14. maaliskuuta 1933 Muolaa – 29. syyskuuta 2009 Helsinki[1]) oli helsinkiläinen kirjailija. Hän kirjoitti ylioppilaaksi 1951 Helsingissä Kallion yhteiskoulusta ja valmistui filosofian maisteriksi Helsingin yliopistosta 1955. Hänet vihittiin samana vuonna Osmo Kaipaisen kanssa. Heidän vanhin lapsensa, säveltäjä Jouni Kaipainen syntyi Helsingissä 1956. Seuraavatkin lapset olivat poikia: Petri syntyi 1958 ja Marko 1963. Anu Kaipaisen puoliso, lääkäri, kansanedustaja ja sosiaali- ja terveysministeri Osmo Kaipainen kuoli 1985. Kaipainen toimi myös itse monissa kirjallisuuteen liittyvissä luottamustehtävissä lähinnä 1970-luvulla ja jäsenenä Kauniaisten kaupunginvaltuustossa.

Anu Kaipainen toimi äidinkielenopettajana Kiuruvedellä, Helsingissä, Kauniaisissa, Viinijärvellä ja Oulussa sekä kirjoitti sanomalehtiin kirjallisuusarvosteluja. Hän oli päätoiminen kirjailija vuodesta 1967. Kaipainen kirjoitti runojen ja romaanien lisäksi lukuisia näytelmiä ja tv-näytelmiä. Hän sai valtionpalkinnot vuosina 1967 ja 1969 sekä valtion taiteilijaeläkkeen vuodesta 1994. Vuonna 2002 hänen kirjansa Granaattiomena oli ehdolla Finlandia-palkinnon saajaksi. (Lähde: Wikipedia)

KÄVÄISE KATSOMASSA MUUTKIN KOHTEENI!!! Myynnissä WANHOJA opettajankirjaston AARTEITA vanhoilta kyläkouluilta, mm.Puu- tekstiili- musiikki- runo- liikunta. Lisäksi WANHOJA veistotyökaluja kaappien kätköistä+ vinyylisinglejä

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 102 vrk 9 h 12 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

4 € Sulkeutuu 102 vrk 9 h 12 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.