Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

UNBOILED LEHDET vanhat kotimaiset aikakauslehdet ZBB1.kotimaiset.053

APU 41 / 1958 (11.10.1958). 72 sivua. K4

Puhtaasta lukemistolehdestä journalismiin siirtyneen Apu-lehden artikkelit saattoivat vielä 50-luvun lopulla proosallisuudessaan muistuttaa lehden alkuaikojen fiktiivisiä tarinoita, esimerkkinä 41/58 kuusisivuinen artikkeli neljästä vuonna 1958 tapahtuneesta poliisisurmasta (Pohjanmaalla nuorempi konstaapeli Lauri Heinonen, Hyvinkäällä konstaapeli Ilkka Tuominen, Helsingissä radiopoliisi Kauko Kautto ja Sääksmäellä konstaapeli Einari Toivonen). Omaisten surua vavahduttavasti maalaileva toimittaja Tuomo Keko intoutui kuvittelemaan ja kuvailemaan murhaajan sielunelämää, tyylinäytettä artikkelista:

Poliisivankilan kylmänkalseassa sellissä kävelee edestakaisin, levottomin askelin mies, välillä hän istahtaa lattiaan muuratulle betonivuoteelle, nojaa polviinsa ja peittää kasvot käsillään, samassa hän nousee ylös ja siirtyy ikkunan luo, jota peittävän teräslevyn pyöreiden reikien kautta valo tunkeutuu selliin, valo vapaudesta, josta hän ehti nauttia vain muutaman päivän. Vaaleat, vyöttömät haalarit verhoavat hänen laihan, kumaran olemuksensa. Kasvojen syvät juonteet puhuvat omaa kieltään karuista vankilavuosista; hätäiset, pälyilevät silmät siitä sisäisestä, hermoja repivästä paineesta, jonka tukahduttamiseksi hänen on ponnistettava kaikki voimansa. Hänen omatuntonsa takoo taukoamatta "minkä takia - minkä takia - minkä takia sinun piti tarttua aseeseen". Sitä vastaan hänen on taisteltava, hän ei saa tunnustaa, ei tunnustaa mitään. Mutta hänen henkiset voimansa eivät tunnu riittävän, sillä hän on pohjimmiltaan yhä vähäpätöinen kioskivaras, murtovaras, joka ei tajua vielä aivan selvästi, että hänestä on tullut murhaaja. Siksi hän ei tunnusta tekoaan, ei muille eikä itselleen.

(Poliisi on murhattu! Apu 41/58)

Tässä yhteydessä sopii muistaa että Avun toimituskunta kirjoitti lehteen myös fiktiivisiä tarinoita varsin ahkerasti, siedettävistä täytepaloista parhaimmillaan laatuproosaan yltäviä juonellisia kertomuksia kynäilivät muun muassa toimittajat Tuomas Vento, Tuomo Keko, Veikko Ennala ja Matti Jämsä. Ei ihme, että proosallinen maalailu siirtyi reportaaseihinkin. 

Apu-lehti avasi myös postisiirtotilin "suurkeräykselle surmansa saaneiden poliisimiesten perheiden tukemiseksi". Numerossa 41/58 lehti vetosi "Toivomme vilpittömästi, että kansan käsi olisi jälleen karttuisa. Koska AVULLA on yli miljoona lukijaa, uskomme, että pienistäkin avustuksista saamme kokoon melkoisen summan..."

Muita juttuja muun muassa:
Kilparatojen aaveet (moottoriurheilussa menehtyneitä), Bu Ghadady - Egyptin suuri ennustaja (suomalainen astrologi ja horoskooppien laatija Dag Hemdal tapaamassa maagikko Ben Ourin manttelinperijää Bu Ghadadyä), Kaikkien aikojen purjehdus (yöpurjehdusta myrskyävällä Suomenlahdella), Kertomukset Winifred Wolfe: Tytöt sen kyllä tietävät, O. Henry: Tieteellinen avioliitto, Tuomas Vento: Muorin Helsingin matka, Robert Shekley: Murha pimeässä, Alfred Burns: Muukalainen, David Alexander: Kuolleen miehen malja (jännitysromaani, osa 12), Anton Tsehov: Eräs kesäloma, Matti Jämsä: Kirsti. Sarjakuvat Väiski Vemmelsääri, Pulteri, Haukka, Terra, Pikku-Veka ja Kike, Justus, Pipsa Pippuri, Taika-Jim.
  

Katso muutkin kohteeni huutonet ja huomioi hyvät alennukset:
Vanhat kotimaiset aikakauslehdet 1920 - 1959 
1920-50 lukujen lukemistolehdet
Vanhahkot kotimaiset aikakauslehdet 1960 - 1979 
Uudemmat kotimaiset aikakauslehdet 1980 - 1999
Uudet kotimaiset aikakauslehdet 2000-
Kaikki lehdet 
Kirjat hengellinen kirjallisuus 
Kaikki kirjat ja lehdet

Vanhat postikortit ja filatelia 

Käyttämäni kuntoluokitus lehdet:
UUSI
 = Kirjakauppakunto (lukematon). K5 = Uutta vastaava. K4 = Erinomainen (lähes uutta vastaava tai ikäänsä nähden poikkeuksellisen hyvä). K3+ = Erittäin
hyvä (parempi antikvariaattikunto). K3 = Normaali antikvariaattikunto (yleensä hyväkuntoinen ja siisti; vanhemmissa lehdissä voi olla luonnollista kulumaa, lievää kosteushaittaa, pientä rispautumaa tai tahraa marginaalissa tms. pikkuhaittaa, puutteet tai viat on pyritty kertomaan). K2 = Selkeästi kulunut tai muuten erityistä huomautettavaa. K1 = Heikko (repaleinen, sivuja puuttuu yms.) Risa = Erityisen huono, käytännössä lukukelvoton, muutama luettavissa oleva sivu.

NORMAALIT PAKKAUS- JA LÄHETYSKULUNI ellei toisin mainita:
Kirjeenä tuleva paketti 7,00 e
Paketti S-koko (maksimipaksuus 11 cm: 11 x 36 x 60 cm) 7,00 e
Paketti M-koko (maksimipaksuus 19 cm: 19 x 36 x 60 cm) 7,90 e
Paketti L-koko (laatikko max. 37 x 36 x 60 cm) 9,90 e
Paketti XL-koko (iso laatikko max. 59 x 36 x 60 cm) 11,90 e

Edullisin lähetyskuluni 7,00 e sisältää "pienlaskutuslisän", jolla kompensoin vähäisistä ostoista aiheutuvaa työmäärää. Toivon ostajien huomioivan tämän realiteetin, ettei tule jälkikäteen sanomista "lähetyskuluilla rahastamisesta".

JOS HUUDAT USEITA KOHTEITA, MAKSA VASTA VIIMEISEN HUUTAMASI KOHTEEN SULKEUDUTTUA. Maksuaika viimeisen huutamasi kohteen sulkeuduttua 14 vrk. Huomaa myös PALJOUSALENNUS:

UNBOILEDIN LOPPUUNMYYNTI !! SUURI TYHJENNYSALE !! Kolme erilaista paljousalennusta, valitse itsellesi sopivin, ale voimassa 1.1.2020 -  31.5.2021 

PALJOUSALE 1. Koskee ainoastaan lehtiä, ei kirjoja eikä kortteja; ei sarjakuvalehtiä eikä ennen vuotta 1945 ilmestyneitä lehtiä:
osta 6, maksat 5 (edullisin ostamasi lehti ilmaiseksi)
osta 8, maksat 6 (kaksi edullisinta ostamaasi lehteä ilmaiseksi)
osta 10, maksat 7 (kolme edullisinta ostamaasi lehteä ilmaiseksi)

PALJOUSALE 2. Koskee kaikkia myynnissä olevia kohteitani:
Osta 18, maksat 15 (3 edullisinta ostamaasi kohdetta ilmaiseksi)
Osta 25, maksat 20 (5 edullisinta ostamaasi kohdetta ilmaiseksi)
Osta 30, maksat 22 (8 edullisinta ostamaasi kohdetta ilmaiseksi)
Osta 38, maksat 28 (10 edullisinta ostamaasi kohdetta ilmaiseksi)

PALJOUSALE 3. Koskee kaikkia kohteitani, mutta ei alle 0,90 e hintaisia:
Alennus 10 %
 jos kohteita vähintään 5 kappaletta ja loppusumma ennen alennusta ja lähetyskuluja ylittää 33 e
Alennus 15 % jos kohteita vähintään 10 kappaletta ja loppusumma ennen alennusta ja lähetyskuluja ylittää 38 e 
Alennus 20% jos kohteita vähintään 12 kappaletta ja loppusumma ennen alennusta ja lähetyskuluja ylittää 48 e
Alennus 25% jos kohteita vähintään 25 kappaletta ja loppusumma ennen alennusta ja lähetyskuluja ylittää 58 e
Alennus 35% jos kohteita vähintään 30 kappaletta ja loppusumma ennen alennusta ja lähetyskuluja ylittää 75 e 
Alennus 40% jos kohteita vähintään 60 kappaletta ja loppusumma ennen alennusta ja lähetyskuluja ylittää 300 e
Alennus 45% jos kohteita vähintään 80 kappaletta ja loppusumma ennen alennusta ja lähetyskuluja ylittää 400 e
 

LAITAN MYYNTIIN ERINOMAISESSA KUNNOSSA OLEVIA AIKAKAUSLEHTIÄ mm. 1930-50 lukujen Oma koti ja Kodinliesi -lehtiä (paljon hienoja Martta Wendelin -kansin, myös joitain Rudolf Koivu), 1920-60 lukujen Suomen Kuvalehtiä, 1950-80 lukujen Apu ja Seura, ym. ym. ym. KLIKKAA KUVAA:

  img_20200514_143202_6cs_2   img_20200514_143530_3cs_2

 

MAKSUKSI KÄY MYÖS KIRJAT, POSTIKORTIT, VANHAT AIKAKAUSLEHDET, SARJAKUVALEHDET yms. Hyvistä annetaan HYVÄ vaihtoarvo

JATKUVASTI OSTAN vanhat aikakauslehdet ja postikortit. Tarjoa
Yhteydenotot sähköpostiin armas.hepovirta@gmail.com

myyntikohteet_006 

WWW.KULTAOMENA.COM
HISTORIAA, NOSTALGIAA, TIETOA JA TULKINTAA
 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Huutokauppa

Lähtöhinta:
5,50 €
Ilmoitus on sulkeutunut 13.11.2020 0:15
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Huutokauppa

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Huutohistoria

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.