Kuvaus

Ari Hukari: Islam kuvastimessa

  • WSOY, 2006
  • kovakantinen, kuvakannet
  • hyväkuntoinen ja siisti kirja

Uusi näkökulma islamin ja lännen kohtaamisiin

Islam ei ole uskonto siinä merkityksessä kuin nykyinen länsimainen ajattelu asian ymmärtää. Se on enemmän: kokonaisvaltainen elämäntapa ja maailmankatsomus, joka kattaa kaikki inhimillisen käyttäytymisen ja kulttuurin alueet. Jumala on elämän keskuksessa, ei periferiaan sysättynä. Ei ole myöskään vain yhtä islamia. On erilaisia tulkintoja ja erilaisia muslimeja.

Islam kuvastimessa on henkilökohtainen yritys ymmärtää islamilaista ajattelua, kirjoittajana luterilainen pappi, joka tunnistaa muslimissa sukulaissielun. Kuin katselisi itseään peilistä. Mutta peilikuva on aina myös käänteinen, vastakohdakseen muuntunut. Islam ja länsi ovat toistensa peilejä – ja niiden vastakkainasettelu maailmanpolitiikan räjähdysaltteimpia kysymyksiä tänään.

Hukari tarkastelee islamia avoimesti ja suvaitsevaisesti kysellen, sen vahvuudet sekä ongelmat tunnustaen. Polttopisteenä on islamin ja kristinuskon kohtaaminen, johon yhä vaikuttavat historialliset taustat.

Ari Hukari on teologian tohtori ja työskentelee asiantuntija- ja koulutustehtävissä Tampereen hiippakunnan tuomiokapitulissa. Hän on asunut muslimimaissa, ja myös hänen väitöskirjansa aihe liittyi islamin traditioon.

hakusanat: muslimit kristinusko uskonnot uskonto fundamentalismi jihad pyhä sota modernismi eurooppalainen islam orientalismi Profeetta Muhammed Fazlur Rahman William Montgomery Watt Koraani uskontotiede vieraat uskonnot politiikka yhteiskunta Lähi-Itä

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 110 vrk 22 h 14 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

6 € Sulkeutuu 110 vrk 22 h 14 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.