Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Arthur Bloch: MURPHYN KOOTUT LAIT: KAIKKI MIKÄ VOI MENNÄ PIELEEN MYÖS MENEE PIELEEN! 2004 Gummerus (ensimmäinen painos). 246-sivuinen nidottu kirja, pokkari, lukematon, täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Murphyn kootut lait: Kaikki mikä voi mennä pieleen myös menee pieleen! (2004) -teos on koottu aikaisemmin julkaistuista kirjoista Murphyn laki: Kaikki syyt sille miksi asiat menevät pieleen (1993), Murphyn laki 2: Lisää syitä sille miksi asiat menevät pieleen (1994) ja Murphyn laki kolmonen: kaikki, mikä voi mennä pieleen, menee pieleen kolmena kappaleena! (1995).

~ Mikään ei ole niin helppoa kuin miltä näyttää. ~ Kaikkeen menee enemmän aikaa kuin luulisi. ~ Etsivä löytää, mutta vasta sieltä mistä hän viimeksi katsoo. ~ Asiat onnistuvat voidakseen sen jälkeen mennä pieleen. ~ Sattumalta ei voi suojautua. ~ Hymyile, sillä huomenna kaikki on vielä huonommin. ~ "Vain nauru auttaa", lohduttaa maailman tunnetuin murphologi Arthur Bloch. 

Murphyn laki on Yhdysvaltain armeijan kapteeni Edward A. Murphyn mukaan nimetty periaate, jonka mukaan ”jos jonkin asian voi tehdä monella tavalla ja näistä tavoista yksi johtaa onnettomuuteen, ennen pitkää joku tekee asian sillä tavalla”. Lyhyemmässä ja ehkä tunnetummassa muodossa periaate kuuluu ”jos jokin voi mennä pieleen, se menee pieleen”. Murphy työskenteli sotilasinsinöörinä koelentoprojektien parissa ja huomasi tapahtuneista onnettomuuksista, että onnettomuudet estää parhaiten varmistamalla, ettei mikään voi mennä vikaan. Murphyn lakia siteerataan usein virheellisesti ja siitä on tullut pessimistinen hokema, jolla ei välttämättä ole mitään tekemistä Murphyn alkuperäisen tarkoituksen kanssa. Murphyn tarkoitus oli kiinnittää huomiota huolelliseen työhön, kun tehdään tieteellistä tutkimusta, jossa on aina olemassa onnettomuuksien riski. Laki sai alkunsa vuonna 1949 Edwardsin lentotukikohdassa Kaliforniassa, missä USA:n ilmavoimat suoritti törmäyskokeita. Kapteeni Murphy oli suunnitteluinsinöörinä Wright Fieldin lentokonelaboratoriossa, kun erääseen mittariin tuli johdotusvirheen vuoksi häiriö. Tästä turhautuneena Murphy tokaisi: ”Jos sen suinkin voi tehdä väärin niin hän tekee”, tarkoittaen vastuullista teknikkoa. Pari viikkoa myöhemmin lehdistötilaisuudessa projektin päällikkö eversti J.P. Stapp ilmoitti kokeiden edistyneen, koska Murphyn lakiin uskottiin ja sen toteutumista pyrittiin välttämään. Lähikuukausina laki mainittiin useissa mainoksissa ja levisi nopeasti yleisön tietoisuuteen.

 
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

6 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 30.9.2018 9:56
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.