Kuvaus

Robert Alftan (toim:t) Jatkosodan aikana Suomen Lappiin sijoitettujen saksalaisjoukkojen määrä kohosi 200.000 mieheen. Suomalaisten intressejä valvoi oma yhteysesikunta, jonka keskus oli Rovaniemi.

Kirja koostuu valikoiduista yhteusupseerien alkuperäisistä  raporteista, jotka on koottu Sota-arkistosta. Yhteysupseeir raportoivat näkemästään, kuulemastaan ja kokemastaan Suomen sodanjohdolle. ja vaikka osa päämajan valvontaosaston arkistoista tuhottiin heti sodän jälkeen, kertovat säilyneet toimintakertomukset omaa värikästä,todtusvoimaista kieltään aseveljeyden ja asemasodan arjesta. 

Saksalaiset joukot järjestivät urheilukilpailuita ja illanviettoja, tapasivat paikallisia asukkaita, jakoivat lahjoja lapsille, anastivat poroja ja perusnoita ruokansa jatkoksi. Politiikkaa puhuttiin, välillä ryypättiinkin ja tappeluita syntyi,eivätkä kaikki Lapin miehet ja naiset katsoneet vieraita hyvällä silmäll'ä ...

1. p. 2005, WSOY297 s. Kovakantinen kirja kansineen olisi muuten uudenveroinen mutta etuaukeamallaon pieni omistemerkintä.

Postimaksut huutajalle

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 79 vrk 11 h 33 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

14 € Sulkeutuu 79 vrk 11 h 33 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.