Kuvaus

Pienikokoinen Aseveljien kalenteri vuodelta 1944. Mukana myös 1945 kalenteri. Julk. Suomen Aseveljien liitto ry

Ajan ja käytön hammas on puraissut monin tavoin, mutta on silti lukukelpoiseksi edelleen. Alkuosasta s. 3-30 irronneet sidoksista nippuina, kaikki sivut ovat kuitenkin tallella.

Kalenteriin on käsin tehty merkintöjä, kuten junien aikatauluja, henkilöiden nimiä ( ilm. syntymäpäivien kohdalla) , osoitteita, puhelinnumeroita, lääkkeiden nimiä ( esim. Hotapulveri) ym.

Kalenteissa on nimipäiväluettelo, jossa sellaisia nimiä, joita enää ei ole , esim. Mielisuoma , Oivikki , Iloisa , Joutsen , Ylikki.

Lisäksi lista yleistä liputuspäivistä (joita oli vain 6) sekä siirtyvistä pyhäpäivistä.

Loppuosassa on selostuksia Aseveljien liitosta (mm. Valiokuntien ym. Jäsenet, avustusten määrät, maanantaitalkoot ja varojen käyttö, asevelipiirit ) Suurtalkoot  ry:stä ( mm. Talkoo-ohjeita), Nuorten talkoot ( mm. Organisaatio ) ja Kansanavusta ( mm. Keräys ja tuoton jako) , sotakuukausipalkan, päivärahan ja rintamalisän määrästä. Omana osanaan on tilastotietoja 30-40 luvun vaihteesta (väestöjakaumat v. 1940  , väestöryhmät ammatin mukaan v. 1930, väestöntiheys  1880-1940 , elävänä ja kuolleena syntyneet , solmitut avioliitot, yleisimmät kuolinsyyt , siirtolaisuus ja väkiluku,  jäljelläoleva keskimääräinen elinaika , helsinkiläisten suurperheiden asunto -olot , kotieläinten lukumäärät, tärkeimmät teollisuustuotteet ym. ym.

 

Ostaja maksaa postimaksut Postin voimassaolevan hinnaston mukaisesti. Lähetän kirjeenä 50 g. (esim. 1.1.24 hinta oli 2,30 eur)

 

-5
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 39 vrk 5 h 29 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

10 € Sulkeutuu 39 vrk 5 h 29 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.