Kuvaus

ASUS X52D X52DR-EX059V

Siistinoloinen vanhempi kannettava vuodelta 2011. On myös hitaahko. 2-ytiminen pros. Turion II P520 (PGA, S1g4), 4 GB PC3-8500, 320 GB SATA HDD.

Vanhaksi halvaksi koneeksi on kyllä yllättävän hyvin rakennettu. Ei myöskään pidä pahaa meteliä käytössä. Touchpad + nappulansa tässä on ihan asiallista laatua.

Nyt asennettuna uusin Linux Mint Mate 21.3 64-bitt. (non-UEFI eli Legacy-asennus, HDD:lla MBR-osiointi, vain 2 prim. osiota: swap ja sitten ext4-osio, jolle koko systeemi laitettu).

Asuksen tuessa on tälle koneelle Windowsille ajureita vain Windows 7:ään saakka. Tähän oli koeasennettuna joku Win 10, mutta kovin oli kankea, joten pyyhin sen pois. Koneen pohjassa on siisti Win 7 Home Prem lisenssitarra.

BIOSista löytyy UEFI, ja sen voi myös laittaa pois päältä.

Tuo tekemäni Mint Mate 21.3 asennus on puhtaasti kokeiluluontoinen (mutta toimiva kyllä), joten suosittelen ostajalle koko käyttöjärjestelmän uudelleen asentamista, ja aivan puhtaalta pöydältä, mitä sitten tähän laittaakin. Joku Mint Mateakin kevyempi Linux saattaisi olla passeli.

Sopiva käyttö tällaisella koneella voisi olla ns. mummokäyttö, eli pankkiasiointi ja lievä nettisurfailu. Windows 7:n kanssa sopisi varmaankin monenmoiseen retroiluun, DOS:n parissa etenkin. Lapsilta tällainen kone saattaisi hyvinkin pysyä rauhassa kun eihän tämä moderneja pelejä jaksa pyörittää alkuunkaan.

Kone on ihan kokonaan purettu ja siivottu sisuskaluja myöten. Pölyä oli vain vähän. Yhtään murtumia muoveissa ei näkynyt, eli kaikki ruuvitkin on paikallaan.

Akku on toimimaton, mutta koneen mukana tulee laturi. Aito Asuksen tuote, ja laitteen virallisten speksien mukainen, 19 V ja 4,74 A.

Speksit tarkemmin:

BIOS: 213 (on uusin)

CPU: AMD Turion II P520, 2 ydintä, 2,3 GHz, L2 2 MB, TDP 25 W. PGA, S1g4. Passmarkin CPU Mark antaa tälle vain 801 p.

RAM: 4 GB = 2 x 2 GB 2Rx8 PC3-8500 (muistit testattu memtest 86+ v. 6.20 ohjelmalla; ei mitään vikaa)

Kiintolevy: HDD Western Digital WDC WD3200BPVT, 320 GB, 2,5" SATA; SMART sanoo OK

Kiintolevykelkka EI OLE alkuperäinen; koneessa on nyt vähän sellainen DIY kiintolevykiinnitys (pitää levyn kiinni kyllä).

Optinen asema: polttava DVD

SD-kortinlukija: on ja toimii.

näytönohjain: Radeon HD 5470 1GB

näyttö: 15,6" 1366x768 kiiltävä (glossy)

akku: Asus A32-K52 10,8 V 4400 mAh 47 Wh (ON TÄYSIN TOIMIMATON)

WLAN ja LAN tässä ainakin toimivat. Bluetoothia tässä ei taida olla ollenkaan.

Laitteen kaiuttimet ja mikrofoni toimii, samoin kuulokeliitin.

Näppäimistössä ja touchpadissa ja sen painikkeissa ei ole mitään vikaa.

USB-liittymiä 3 kpl, kaikki toimivat (kirpparilta tämän ostaessani laitteessa oli tiedote, ettei oikeanpuoleisen laidan USB toimisi; näin olikin, mutta tilanne johtui vain liittimen sisältämästä vähäisestä määrästä pölyä, jonka puhdistin pois).

HDMI ja VGA -littymät toimii myös.

CMOS patterin CR2032 tässä vaihdoin aivan uuteen.

--------------------------------------

Ostaja saa myös tämän myytävän toimivan koneen LISÄKSI kauppahintaan sisältyen toisen melkein samanlaisen X52D:n (X52DE-E033V), joka on kyllä RIKKi, ja josta PUUTTUU OSIA.

RIKKI siitä on ainakin emolevy (muistien kiinnikkeet vääntyneet pahasti; koneeseen ei saa minkäänlaista kuvaa; emo ei reagoi näppäimistön paineluun). Näyttö on ehjä (kokeiltu toisessa koneessa), samoin paljon muutakin ehyttä siinä on, esim. kuoret likimain ehyet (vain yksi ruuvinkanta murtunut).

PUUTTUU: akku, muistit, kiintolevy, kiintolevykelkka, huoltoluukku pohjasta ruuveineen.

Ilmoituksessa ei ole kuvia tästä rikkinäisestä koneesta.

------------------------------------------------

Lisätietoja annan kysyvälle. Tarjota saa, ei ole hinta kiveenhakattu.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 42 vrk 1 h 16 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

35 € Sulkeutuu 42 vrk 1 h 16 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.