Tuote on myyty käyttäjälle rexa46 hintaan 6 €

Kuvaus

Pääkaupungin salainen joukko-osasto, Docendo 2019, sid., 169 s., ylivetokansi.

Osasto H suojeli Helsinkiä desanteilta, mutta sillä oli myös salainen tehtävä.

Osasto H eli osasto Helsinki on monille sotahistoriasta kiinnostuneillekin melko tuntematon joukko-osasto. Osaston virallisena tehtävänä oli suojata pääkaupunkiseutua venäläisten mahdolliselta yllätyshyökkäykseltä jatkosodan lopulla. Saksalaisten tappiot itärintamalla saivat suomalaiset havahtumaan tilanteen uhkaavuuteen ja osasto sai toisen, salaisen tehtävän. Sen tuli valmistautua torjumaan saksalaisten vallankaappaus ja miehitysyritykset, jos ja kun Suomi irtaantuisi sodasta Neuvostoliittoa vastaan.

Toisaalla Euroopassa Saksa oli miehittänyt asevelimaat, jotka olivat aloittaneet omin päin rauhanneuvottelut. Vastaavaan kostoon oli syytä varautua Suomessakin, etenkin kun Etelä-Suomi oli saksalaisille erittäin tärkeä heidän turvatessaan malmin kuljetuksia Ruotsista.

Osasto H - pääkaupungin salainen joukko-osasto kertoo tämän vaiheen lisäksi jatkosodan alussa ja asemasotavaiheessa tehdystä työstä maihinnousujen ja maahanlaskuoperaatioiden estämiseksi pääkaupunkiseudulle.

Atso Haapanen on porvoolainen tietokirjailija, joka on kirjoittanut lukuisia sotahistoriallisia romaaneja ja tietokirjoja.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

6 €
Ilmoitus on sulkeutunut 11.11.2019 17:27
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.
14.11. klo 9:19
Kysymys poistettu.