Kuvaus

Myynnissä kuvan kirja August Ahlqvist: Kirjeet, kielimiehen ja kaukomatkailijan viestejä 1845-1889, Gummerus 1. painos 1982.

Kirja on Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran toimituksia 374. Kuopion kaupunki on juhlavuotensa kunniaksi teettänyt käsikirjoituksen tähän teokseen, joka julkistettiin Kuopiossa 18. maaliskuuta 1982.

August Ahlqvist oli Suomen kirjallisuudessa värikäs ja voimakas hahmo, jonka olemuksesta on piirtynyt mieliin lähinnä jyrkän arvovaltainen kielituomarin, runoilijan ja tiedemiehen kuva. Ahlqvistin uutteruus, toiminta tiedemiehenä, tutkimusmatkailijana, runouden muodonuudistajana ja kirjallisuudenarvostelijana on yleisesti tiedossa. Ahlqvistin yksityiselämä on sen sijaan jäänyt miltei tuntemattomaksi ja henkilökuva jyrkkydessään jähmeän patsasmaiseksi.

Ahlqvistilta on säilynyt runsaasti kirjeenvaihtoa opiskeluvuosilta aina kuolinvuoteen asti. Sulo Haltsonen keräsi koti- ja ulkomaisista arkistoista nelisensataa Ahlqvistin kirjettä. Vajaa puolet on ruotsinkielisiä, joukossa myös jokunen saksan- ja vironkielinen kirje. Nyt julkaistava teos perustuu tähän Haltsosen kokoelmaan. Kirjeet on kaikki suomennettu, ja teokseen on liitetty myös selitys- ja hakemisto-osa. Kokoelma sisältää viestejä omaisille ja ystäville, matkakuvauksia kaukaisesta Siperiasta, virallista kirjeenvaihtoa ja toisaalta välitöntä pikku lappusta. Kirjeenvaihtotovereina ovat mm. Ahlqvistin vaimo Marie Ahlqvist, velipuoli O.E. Kivinen, Elias Lönnrot, A.E. Nordenskiöld, Z. Topelius  ja József Budenz.

Kirjeissä August Ahlqvistin olemuksesta paljastuu yllättäviäkin piirteitä. Ankara kielipuutarhuri osoitautuu leppeäksi perheenisäksi ja lojaaliksi, viitseliääksi ystäväksi. Ahlqvistin kuva muotoutuu kaikessa särmikkyydessään inhimillisesksi ja monitahoiseksi. Kirjeiden välitysellä pääsee kurkistamaan myös 1800-luvun kulttuuripolitiikkaan sekä tutustumaan ajan keskeisiin merkkihenkilöihin, kiistakysymyksiin ja valtiollisiin tapahtumiin.

Siisti ja hyväkuntoinen, 420 sivuinen mustavalkokuvin varustettu kovakantinen kirja kansipaperein. Kirjan loppuosassa on karttoja Ahlqvistin matkoilta. Parissa kohtaa pieniä alleviivauksia lyijykynällä.

Postimaksu huutajalle tai nouto.

Katso myös muut kohteeni, joissa on myynnissä muitakin kirjoja, lehtiä, dvd elokuvia, cd levyjä, vaatteita, astioita, postikortteja ym. kodin tavaraa, jos sattuisit löytämään muutakin huudettavaa!

Yhdistelen kohteita ostajalle edullisimmalla lähetystavalla. Postitan myös Huutopakettina aina voimassa olevaan hintaan!

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korotonta maksuaikaa ostoksille

Ensimmäinen kuukausi on aina täysin kuluton ja koroton uudelle asiakkaalle. Voit maksaa luoton pois heti tai halutessasi joustavasti enintään 36 erässä.

  • Avaa hakemus ja kirjaudu pankkitunnuksin
  • Täytä hakemus ja siirrä tilillesi tarvittava summa
  • Maksa ostokset

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

6 €
tai
Sulkeutuu 108 vrk 9 h 24 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

6 € Sulkeutuu 108 vrk 9 h 24 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.