Tuote on myyty käyttäjälle Vitarkka hintaan 200 €

Kuvaus

Maamme johtaviin kuuluneen naistaiteilijan Aune Äyräpään (1898-1981) signeerattu öljyvärimaalaus Kesämaisema talvisotaan edeltäneeltä kesältä 1939.

Koko noin 68 x 58 cm kehyksineen eli aika iso.

Teoksia mm. Ateneumin ja Helsingin kaupunginmuseon kokoelmissa. Silläkin hetkellä, kun kirjoitin tätä Ateneum mainosti Äyräpäätä ”Suomalaisia naistaiteilijoita” -sivuillaan. Eli noteerataan merkittävänä suomalaisena naistaiteilijana edelleen. Tälläkin hetkellä.

Talvisotavuoden teos siis kyseessä.

Kauniilta ja idylliseltä kesältä ennen talvisotaa.

Sitten kaikki muuttui.

Arvostettu maamme varhainen naistaiteilija, jonka teoksia liikkuu aika harvoin, vaikka kyselläänkin. Arvostus taitaa perustua moderniuteen, joka tässäkin teoksessa näkyy.

Erikoisen hieno työ!

Aivan älyttömän moderni aikaansa nähden. Väritys uusinta uutta. Rohkea nainen. Uudistava tyyli. Varsinaista linjanvetoa.

Ekspressionistinen värisade maisemassa. Hyvin rohkeat värit aikaansa nähden.

Saksassa kai tätä kutsuttiin rappiotaiteeksi, kun eivät ymmärtäneet modernia taidetta.

Signeerattu ”A.Ä.” ja vuosiluku ”-39” perässä kuten Äyräpäällä oli tapana signeerata.

Takana myöskin Sirpa Suosmaan todistus, että kyseessä Aune Äyräpään maalaus.

Älyttömän monipuolinen ja lahjakas taiteilija. Aikansa ykköskaartin naistaiteilijoita.

Äyräpään teoksia oli esillä mm. Strindbergin taidesalongissa. Suoritti taideyhdistyksen piirustuskoulun 1916, minkä jälkeen opiskeli vielä Taideteollisuuskorkeakoulussa. Sitten opiskeli vielä mm. Pariisin maalausakatemiassakin ja muissakin kouluissa Ranskassa! Lisäksi oli vielä tekstiilitaiteilija ja suunnitteli ryijyjäkin!

Hieno ekspressionistinen teos!

Samanlaisia sävyjä tapaa nykytaideteoksissa nykyään. Äyräpää teki tämän jo ennen talvisotaa!

Katso kuvat!

Tästä kotiisi kertomaan suomalaisten naistaiteilijoiden sankariteoista.

Katso Äyräpäästä esim.:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Aune_%C3%84yr%C3%A4p%C3%A4%C3%A4

https://kuvataiteilijamatrikkeli.fi/taiteilija/aune-ayrapaa

Siistikuntoinen. Kehyksissä normaalia, pientä kulumaa ympäriinsä. Kultaukset kai kuluneet. Harvinaisen hyvä! Ihmeen hyvin säilynyt kehyksetkin.

Postikulut ostajalle.

Huutopakettina Matkahuollon kautta hintaan 12 euroa. Tai sitten nouto. Mahdollista valita myös lisäpalveluita lisämaksusta lähetykselle. Ostajan laskuun. Ja ostajan valitsemalla tavalla lähetetään. Hoidan oman osuuteni ehdottoman luotettavasti. Ks. tarvittaessa yli 900 positiivista palautettani, mutta postin toiminnasta en voi ottaa vastuuta eli siinä riski ostajalla. Pakkaan kyllä huolellisesti.

Huomaa, että tavara ei ole uutta, vaan vanhaa, joten pientä kulumaa voi tällaisessa yli 80-vuotiaassa taiteentuotteessa jo olla ja huutaessasi hyväksyt tämän. Olen yrittänyt listata puutteet tässä mahdollisimman rehellisesti ja totuudenmukaisesti, mutta en minä tästä mitään kuin tuon mainitun kuluman kehyksissä löydä.

Maamme varhaisten naistaiteilijoiden taide on herättänyt yhä enemmän kiinnostusta viime aikoina ja sitä esitellään useissa maamme museoissa. Parhaillaan Ateneumissa, jossa Äyräpäänkin töitä on näytteillä. Tästä siis sellainen kotiisi. Kelpaa museoonkin.

Taide on hyvä keräilykohde. Hyvä arvonsäilyttäjä näin epävarmoina aikoina varsinkin. Jos tekijän töitä on kohta myyty pian 100 vuotta, luulisi arvon säilyvän tulevaisuudessakin. Monet sijoitusasiantuntijat suosittelevat taidetta sijoituksena. Pääsee helposti ja pienellä pääomalla alkuun ja samalla nauttimaan hienoista teoksista. Etsi omat suosikkisi!

Katso muutkin kohteeni! Myynnissä paljon klassikkotavaraa ja muutakin taidetta. Paljon värikästä ekspressionismia ja useampia teoksia maamme eturivin naistaiteilijoilta. Sekä teoksia sota-ajalta nimekkäiltä taiteiteilijoita.

Hakusanoja: Aune Äyräpää, matrikkeli, kuvataiteilijamatrikkeli, taiteilijamatrikkeli, matrikkelitaiteilija, naistaiteilija, nainen, moderni, modernismi, ekspressionismi, ekspressionisinen, rappiotaide, nainen, naistaiteilija, signeerattu, signeeraus, talvisotavuosi, sota, talvisota, Kesämaisema, kesä, maisema, maisemamaalaus, nykytaide, nykytaideteos, taideteos, taulu, teos, 1930-luku, 1930-luvun, 30-luku, 30-luvun, 1939.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


200 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 16.3.2024 11:55
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.