Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Aura Louhija: HANNULI. Kansipiirros: Riitta-Kaarina Tikkamäki. 1970 Otava, Isojen tyttöjen kirjasto. 105-sivuinen sidottu kirja, kansipaperissa pienehköjä repeämiä (ks. kuva), itse kirja täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Hannuli (1970) on Aura Louhijan toinen romaani. Sen päähenkilö Hannuli on 16-vuotias, elämän päivänpuolella, suojatuissa oloissa kasvanut tyttö. Hän on siinä iässä, jolloin hän aikuisten mielestä on milloin lapsi, milloin aikuinen. Hannuli kokee ensi rakkauden ja sen päättymistä seuraavan yksinäisyyden. Hänen ympärillään on omaisia ja sukulaisia, joilla myös on omat ongelmansa ja pettymyksensä. Tapahtumia katsellaan tässä kirjassa heidänkin näkökulmastaan.

 

2. Aura Louhija: MUKANA KUVASSA. Päällys: Paul Rastenberger. 1973 Otava, Isojen tyttöjen kirjasto. 160-sivuinen sidottu kirja, kansipaperin reunoissa pientä kulumaa (ks. kuva), itse kirja täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Mukana kuvassa (1973) -romaanin eräitä päähenkilöitä ovat Rafael Sjölund, isoisä - Irma Lehtosaari, Rafaelin miniä - Johanna eli Hanna, Irman tytär, kutsuttu myös Hannuliksi - Juhani eli Jusa, Johannan serkku, nuori radikaali, muuttanut kotoa pois - Antti Heikkilä eli Pablo, taidemaalari, Juhanin ystävä - Henrik Siltanen, Johannan entinen rakkaus. Useimmat näistä henkilöistä olivat mukana kuvassa jo Aura Louhijan edellisessä romaanissa Hannuli (1970). Tekijällä on taito elävöittää kokonainen perheyhteisö, kuvata vanhan ja nuoren polven välisiä ristiriitoja mutta myös hellyyttä ja ymmärtämystä eri ikäisten perheenjäsenten välillä.

Aura Louhija (s. 1923 Vaasa), helsinkiläinen lasten- ja nuortenkirjailija sekä kääntäjä, on julkaissut teokset Välivaihe (1962), Hannuli (1970), Mukana kuvassa (1973), Tämä on kevättä, Johanna (1975), Hans Christian: Kertomus satukuninkaan nuoruusvuosista (1989), Mathilda Wrede - vankien ystävä (1982), Pikku Milja: Kertomus vuodelta 1899 (1983), Lakeuden lapset: Kertomus vuodelta 1928: Koko perheen kirja (2002); suomennoksia mm. Kelvin Lindeman: Kultaiset kahleet (1950; suom. Aura ja Jarl Louhija).

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 118 vrk 7 h 24 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

7 € Sulkeutuu 118 vrk 7 h 24 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.