Kuvaus

"Auroran täti miehineen on helsinkiläistä sivistyneistöä. Aurora (17v.) palaa Amerikasta heidän luokseen. Myös Auroran Olga-serkku (14v.) on tätinsä luona tilapäisesti. Olga kaipaa Sveitsiin matkustanutta perhettään ja oikkuilee. Pieni kissa kuitenkin pehmittää jään ja serkuksista tulee erottamattomat. Pikkutarkkaa historian, miljöön ja tapojen kuvausta. Eino Leino ja muut kuuluisuudet vilahtelevat katukuvassa. Elävää historiaa, jossa höysteenä taidetta ja romantiikkaa." YA Tieto ja kaunokirjallisuutta peruskouluille. Marketta Härkönen, Leena Karjarinta, Jaana Pakarinen (toim.) 1994.

EI MERKINTÖJÄ

 

  • Aurora ja Pietarin serkut / Pirkko Pekkarinen.
  • Kieli:suomi
  • Julkaistu:Helsinki : Kirjapaja, 1993
  • Painettu/Valmistettu:(Jyväskylä : Gummerus)
  • Ulkoasu:173 s. ; 22 cm.
  • ISBN:951-625-158-7 (sidottu, kovakansi
  •  

Tekijät

kirjoittaja
Amnell, Anna
Paikat

Helsinki yleisesti
Tapahtumat liikkuvat historiallisessa keskustassa, Helsingissä, jossa oli tuolloin noin 100 000 asukasta.
"- Onko Helsingissä jo paljon automobiilejä? kysyi Aurora. - Onneksi ei ole, vain rovasti Lampénilla ja muutamalla muulla. Toivottavasti ei tulekaan." (s. 39)

Bulevardi
"Ratsumestari Kasimir Friskin ja hänen vaimonsa Sofian koti oli komea yksikerroksinen puutalo Helsingissä Bulevardin varrella. Talossa oli tukeva kivijalka ja oveton julkisivu, jossa oli kahdeksanruutuiset ikkunat. Tonttia ympäröivä korkea lankkuaita oli maalattu samalla mantelinsävyisellä valkealla värillä kuin talokin." (s. 7)

Kaivopuisto
"Aurora oli pian Kaivopuistossa. Siellä oli kodikkaita huviloita, puita, pensaita, kukkia ja hiljaista kuin maalla. Lammella oli nuoria pareja soutelemassa, ja lammen rannalla lapset syöttivät sorsia hoitajansa kanssa." (s. 88)

Esplanadin puisto

Ravintola Kappeli
"Kappeli-ravintolan ulkopuolella kuului ruotsinkielistä puheensorinaa ja siellä täällä joku lause suomea. Herrasväkea oli ulkona nauttimassa virvokkeita ja kuuntelemassa lavalla simpukanmuotoisen katoksen alla soittavaa italialaista orkesteria." (s. 91)

Uspenskin katedraali

Ravintola Kämp

Kauppatori
Kielet 
suomi
Ryhmät 
lapset
Tapahtuma-aika 
1900 - 1920


Kuvassa huudettava tuote.
Klikkaa kuvaa
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 39 vrk 22 h 16 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

3,40 € Sulkeutuu 39 vrk 22 h 16 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.