Kuvaus

Axel Hambraeus: UDDARBON PAPPI. Suomentanut Margareta Lehtonen. Päällys: Pekka Loiri. 1978 Kirjapiiri. 301-sivuinen sidottu kirja, ehjä kansipaperi, itse kirja täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Uddarbon pappi: Laulu ystävästä (1955; Prästen i Uddarbo: Sången om en vän 1953) on riemastuttava ja rehellinen kirja punatukkaisesta papista, joka ei ole lipereihinsä piiloutunut. Gustaf Ömark on ruumiinrakenteeltaan väkevä, ulkonäöltään ruma mies, joka saarnaa moraalia isättömien lasten isille. Mies, joka lypsää lehmiä, maalaa ja rakentaa. Aluksi seurakuntalaiset oudoksuvat uutta pastoriaan, mutta tämän työt ja sanat tempaavat heidät vähitellen matkaansa. Seurakunta ihastuu pastorinsa kansanläheiseen elämäntyyliin ja tämän taistelujakin kaihtamattomaan luonteeseen.

Axel Hambræus (1890 Pohjois-Örebro, Örebron lääni – 1983 Orsa, Kopparbergin lääni) oli ruotsalainen pappi, säveltäjä ja kirjailija. Hänen isänsä oli urkuri. Axel Hambraeus oli Orsan kirkkoherra 1942–57 ja dekaanina  Rättvikissa 1950–1957. Hambraeus kirjoitti sekä lapsille että aikuisille. Hänen romaaninsa sijoittuvat useimmiten Västmanlandiin tai Taalainmaalle, tyypillinen päähenkilö on pappi, lukkari tai muusikko. Useissa romaaneissa, joiden päähenkilö on finnmarkenilainen pappi Hans Vasenius, on kirjaiijan omaelämäkerrallista ainesta. Malungsforsissa Taalainmaalla pappina toiminut Oscar Leonard Sjödins (1878-1947) on esikuvana romaanille Prästen i Uddarbo: Sången om en vän (1953). Romaani on käännetty useille kielille, suomeksi nimellä Uddarbon pappi: Laulu ystävästä (1955). Siitä on tehty Prästen i Uddarbo (suom. Uddarbon pappi) -elokuva (1957; ohjaaja Kenne Fant, pääosassa Max von Sydow). Suomeksi on ilmestynyt myös kokoelma Axel Hamraeuksen novellikokoelmista valittuja kertomuksia Taas kaikki kauniit muistot: Joulukertomuksia (1989).

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 42 vrk 13 h 28 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 42 vrk 13 h 28 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.