Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Hyväkuntoinen ( K3 ) nide

Valokuvakuvitus , kuvia Aatusta alkaen ..

Nimeke:Pronssisoturi : Viron patsaskiistan tausta ja sisältö / Johan Bäckman.

Uutta historiatietoa ...

Uusi Suomi kirjoitti  13.10.2008 :

"

Helsingin yliopiston dosentin Johan Bäckmanin kirjasta Pronssisoturi - Viron patsaskiistan tausta ja sisältö on noussut valtava myrsky, johon kytkeytyy useita suomalaisia huippupoliitikkoja. Poliisitutkinnastakin jo puhutaan.

Kaikki lähti siitä, kun syyskuun lopussa joukko suomalaisia ja virolaisia vaikuttajia kyseenalaisti Pronssisoturi-kirjan julkaisseen dosentti Johan Bäckmanin aseman Helsingin yliopistossa lähettämällä avoimen kirjeen. Kirjassa kiistetään Viron neuvostomiehitys ja kutsutaan puheita miehityksestä natsimyytiksi.

"

Wikitietoa opuksesta:

"

Kirjan teesit

Teoksessa käsitellään Viron patsaskiistaa keväällä 2007 eli Pronssisoturi-patsaan siirtämistä, jota Bäckman kutsuu Tallinnan vapauttajien muistomerkin hävittämiseksi ja hautojen häpäisyksi. Kirjassa Bäckman esittelee uusia tietoja ja mielipiteitään Viron toisen maailmansodan aikaisesta historiasta sekä Suomen ja natsi-Saksan liittolaisuudesta. Bäckmanin teemana on "holokausti" Virossa ja vuonna 1961 alkanut oikeudenkäyntien sarja,[6] jossa tuomittiin virolaisia natsirikollisia juutalaisten murhaamisesta.

Bäckmanin kirjassaan esittämän väitteen mukaan Viro liittyi Neuvostoliittoon vapaaehtoisesti ja laillisesti ja Baltian maiden miehitys on myytti.[7]Bäckman syyttää virolaisia historian vääristelystä ja miehitysmyytin käyttämisestä venäläisten sortamiseen. Bäckmanin mielestä miehitysmyytti oli alun perin Saksan natsien kehittämää propagandaa, jonka tarkoituksena oli leimata Neuvostoliitto juutalaisten johtamaksi valtioksi ja saada ihmiset vihaamaan ja murhaamaan juutalaisia. Bäckmanin mielestä Viron tasavalta on ottanut saman miehitysmyytin uusiokäyttöön syyttämällä maan venäläisiä asukkaita miehittäjiksi sekä sortamalla näitä. Bäckman pitää Tallinnan Pronssisoturipatsaan siirtämistä (mitä Bäckman kutsuu Tallinnan vapauttajien muistomerkin hävittämiseksi) suunniteltuna terroritekona ja vainotoimena Viron venäläistä väestöä vastaan.

"

lue alempaa fennica-osuus , niin kirjan tiedot selviävät
 
Kuntoluokitus:  (K5=uusi, K4=erinomainen, K3=hyvä, K2=tyydyttävä, K1=kehno)
 
Voittajalle postituskulut; raha tililleni ja kirjapaketti / kirje postiin !

Muut kohteeni näet tästä linkistä!
 
Fennica-tiedot alla :

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


35 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 4.5.2024 11:18
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.