Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Henry Clement: KUNNIALAUKAUS. Suomennos: Matti Hossa. 1977 Vaasa Oy, TV-Dekkari 15. [Adapted from the episode "By Dawn’s Early Light". Written by Howard Berk. Novelization by Henry Clement.] 141-sivuinen nidottu kirja, kansissa kulumaa (ks. kuva), takakannessa tarran jäljeltä pieneltä alalta pintaa irti, muuten ehjä ja siisti, ei muita merkintöjä kuin alkuperäisen omistajan nimi esilehden yläreunassa.

Kunnialaukaus (1977; By Dawn’s Early Light 1977) on kirja ovelasta ja omalaatuisesta etsivä Columbosta. Jotakin oli ollut vialla siinä kanuunassa, jolla ammuttiin sotilasakatemian juhlien kunnialaukaus. Se oli räjähtänyt. Ja kun Columbo saapui ei kanuunasta ollut paljon jäljellä… vielä vähemmän nuoresta miehestä joka oli seisonut sen vieressä. Mutta oliko se todella ollut onnettomuus? Columbo epäili… ja siksi murhaajan oli pakko järjestää uusi tappava kunnialaukaus.

Columbo on yhdysvaltalainen television rikossarja, jonka pilottielokuva lähetettiin 1968. Sarjaa esitettiin säännöllisesti Yhdysvalloissa 1971–78 ja satunnaisesti 1989–2003. Los Angelesin poliisin henkirikoksiin erikoistunutta rikostutkijaa, komisario Columboa, esitti Peter Falk (1927–2011).

Vaasa Oy:n kustantaman TV-Dekkari –sarjan teosten päähenkilöitä ovat sellaiset herrat kuin Cannon, McCloud, Kojak ja Columbo. Columbo on päähenkilönä teoksissa Alfred Lawrence: Miksi Shirley kuoli? (1976 TV-Dekkari 3; Columbo), Alfred Lawrence: Murha vailla mieltä (1976 TV-Dekkari 7; The dean’s death), Alfred Lawrence: Kuumat jäljet (1976 TV-Dekkari 11; Any old port in a storm), Howard Berk: Kunnialaukaus (1977 TV-Dekkari 15; By dawn’s early light) ja Lee Hays: Murhan käsikirjoitus (1978 TV-Dekkari 20 Columbo 5; Murder by the book).

 

2. BAKTEERIPOMMI. CLIFF CORNER No 8.1981 Lehtimiehet Oy. Kääntänyt Olavi Hämäläinen. 64-sivuinen nidottu kirja (20,5 x 14,5 cm), ehjä ja siisti, ei merkintöjä, kannessa pieni hintatarra ja nurkassa taittuma (ks. kuva).
 
Cliff Corner on kova, häikäilemätön ja nerokas. Hän on Amerikan yksityisetsivien ykkönen. Cliff Corner on myös komea ja rennon letkeä playboy, jonka käsissä uhkeinkin superseksipommi on pelkkää sulaa vahaa. Cliff Corner ja hänen aisaparinsa Susan Taylor toimivat yhtiökumppaneina chicagolaisessa yksityisetsivä-toimistossa. Virallisesti he ovat siis yksityisetsiviä, mutta tosiasiassa tämä ammatti on heille vain kulissina. Heidän varsinainen työnantajansa on SGS eli Yhdysvaltojen hallituksen erikoispalvelu, jonka päämaja on Washingtonissa. SGS toimii usein yhteistyössä Yhdysvaltojen tiedustelupalvelun FBI:n kanssa.
 
Bakteeripommi (1981) -tarinassa Cliff Corner ja Susan Taylor joutuvat tosi kiireellisen ja kammottavan tehtävän eteen. Yhdysvaltain armeijalta on varastettu kaksi vaarallista bakteeripommia, jotka väärin käytettyinä aiheuttaisivat paljon tuhoa ja kuolemaa. Niillä pystyisi saastuttamaan New Orleansin kokoisen miljoonan asukkaan kaupungin vesijohtoverkoston. Cliffillä ja Susanilla on apunaan Yhdysvaltain armeijan vastavakoilun paras joukko. Lukuisista johtolangoista huolimatta jäljet aina katoavat tai heidät johdetaan harhaan. Moneen kertaan heidän on antauduttava kuoleman kanssa kasvotusten. Onko kyseessä kiristys vai vihollisvaltion järjestämä varkaus ja kuinka isosta järjestöstä on kyse? Kuinka korkealta virka-asemasta toimintaohjeet tulevat?
 
Cliff Corner -jännäreitä ovat Suomessa julkaisseet Graafinen Kustannus Oy (1972 seitsemän ja 1973 kaksi numeroa) ja Lehtimiehet Oy (1980 kuusi ja 1981 kahdeksan numeroa). Cliff Corner -sarjan numeroissa ei ole alkuteoksen kirjoittajan nimeä, paitsi ensimmäisessä suomennetussa tarinassa Iltaisin tuli Karate-Jack (1971) kirjoittajaksi on merkitty Fritz Tenkrat.
 
Fritz Tenkrat (s. 1939 Wien) työskenteli mm. latojana ja oikolukijana ennen ryhtymistään päätoimiseksi kirjailijaksi. Hänen ensimmäinen romaaninsa julkaistiin 1969 ja sitä seurasi tuhansia romaaneja, joista pääosa kioski- tai taskukirjoina. Maailmanlaajuisesti hänen teoksiaan on myyty 45 miljoonaa kappaletta. Oman nimensä lisäksi hän on käyttänyt lähes kolmeakymmentä pseudonyymiä ja kirjoittanut yli 40:een sarjaan, joista suomennettuja ainakin John Cameron, Cliff Corner, Jerry Cotton,  Lassiter , Jack Slade sekä Horror ja Tasaraha! 10mk salanimellä A. F. Morland ja Yöjuttu salanimillä Jason Dark ja A. F. Morland.
 

Cliff Corner -jännäreitä ovat Suomessa julkaisseet Graafinen Kustannus Oy (1972 seitsemän ja 1973 kaksi numeroa) ja Lehtimiehet Oy (1980 kuusi ja 1981 kahdeksan numeroa). Cliff Corner -sarjan numeroissa ei ole alkuteoksen kirjoittajan nimeä, paitsi ensimmäisessä suomennetussa tarinassa Iltaisin tuli Karate-Jack (1972; Abends Kam Karate-Jack 1972) kirjoittajaksi on merkitty Fritz Tenkrat.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 96 vrk 9 h 54 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

3 € Sulkeutuu 96 vrk 9 h 54 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.