Kuvaus

Kunto K3, ei kansipapereita
Kirjasta:
http://www.planet.fi/~mohman/nurkka/kirjanurkka.html#barker
"
-Ralph Barker: Torpedolentäjät 1978.
-Saksan merivoimien mahtialukset Lutzow, Scharnhorst, Gneisenau, Tirpiz puhuvat omaa karmaisevaa kieltään siitä, millaisten muistojen parissa torpedolentäjissä liikutaan. On tulen ja veren aika vv.1940-44, jolloin Englanti oli tuhon partaalla, Saksa voiton kukkulalla...Englantilaiset torpedolentäjät omalla ratkaisevalla panoksellaan pelastivat Englannin mereltä päin tulevasta vaarasta. Torpedokoneista, niiden toiminnasta, yksityisistä torpedolentäjistä ja heidän uhkarohkeista suorituksistaan välittyy kirjassa vauhdikas ja todentuntuinen kuva.
"Barkerilla" on kynä kauniisti kädessä ja hän liikuttaa sitä sujuvasti ja lennokkaasti, joten sotakirjojen ystävät ahmivat Torpedolentäjät yhdessä siemauksessa, niin vauhdikas ja jännittävä se on. "Keskipohjanmaa" teksti kirjan takakannesta.
-Kirja kuvaa Beaufort lentäjien arkipäivää toisessa maailmansodassa, sodan alusta aina sodan loppuun saakka. Mukana on mm. Swordfishien uhkarohkea torpedohyökkäys saksalaista saattuetta vastaan kanaalissa, josta selvisi hengissä vain viisi henkeä. Kirjassa on tietenkin myös kerrottu Maltan taisteluista, joissa Beauforteilla oli ratkaiseva osuus Rommelin huoltokuljetusten katkaisuun.
-..Samana hetkenä kun Rose pudotti torpedonsa, jättivät vihollishävittäjät hänet rauhaan ja kiinnittivät huomionsa Kingsmilliin. Se oli kylmä näyte lentokurista. Kun Swordfish hoipui syrjään maalialueelta, huomasi Lee ihmeekseen, että kaksi F.W.190 -hävittäjää lähestyi Kingsmilliä takaapäin pyörät ja siivekkeet alhaalla. Hetkisen hän katseli epäuskoisena ympärilleen etsien lentokoneiden tukialusta. Sitten hän tajusi, että saksalaiset yrittivät tuolla tavoin vähentää nopeuttaan päästäkseen ampumaan pitkiä sarjoja Kingsmillin koneeseen. Eräs saksalainen hävittäjän ohjaaja maksoi kalliisti yrityksen. Kingsmillin ampuja Bunce pääsi ampumaan viholliskonetta suoraan ja pudotti sen mereen... ote kirjasta.
-Erittäin suositeltava, jännittävä, ja hyvin kirjoitettu kirja.
"
Voittajalle postikulut;raha tililleni ja kirjapaketti postiin!

Muut kohteeni näet tästä linkistä!

Fennica-tiedot alla :

  • Tekijä:Barker, Ralph. 
  • Teos:[The shipbusters] 
  • Nimeke:Torpedolentäjät / Ralph Barker ; suom. V. V. Vankkoja.
  • Kieli:suomi
  • Julkaistu:Helsinki : Tammi, 1960.
  • Ulkoasu:294, [2] sivua, 4 kuvalehteä : kuvitettu, karttoja
  • Alkuteoksen kieli:eng
  • Muu(t) tekijä(t):Vankkoja, V., 1908- 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 64 vrk 12 h 13 min
Myyjä edellyttää ostajalta tunnistautumista.
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

35 € Sulkeutuu 64 vrk 12 h 13 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.