Kuvaus

Kahdeksan pokkarin setti.
Bernard Cornwell: Uthred -saaga kirjat 1-6
Bazar-kustannus

#1 Viimeinen kuningaskunta (3p.)
#2 Kalpea ratsastaja (3p.)
#3 Pohjoisen valtiaat (2p.)
#4 Miekkojen laulu (2p.)
#5 Palava maa (2p.)
#6 Kuninkaiden kuolema (1 taskukirjapainos)
#7 Pakanavaltias (2 taskukirjapainos)
#8 Tyhjä valtaistuin (1 taskukirjapainos)

--------------------------------
Bernard Cornwell: Viimeinen kuningaskunta (Uhtred 1)
Alkuteos 'The Last Kingdom' ilmestynyt 2004.

'Minä olen Uhtred Uhtredinpoika, ja tämä on tarina verikostosta. Se on tarina siitä, miten otan viholliseltani sen, mikä minulle kuuluu. Se on myös tarina eräästä naisesta ja hänen isästään, joka oli kuningas. Hän oli minun kuninkaani, ja kaiken mitä omistan, omistan hänen ansiostaan. Ruoan jota syön, talon jossa asun ja miesteni miekat, kaiken sen sain Alfredilta, kuninkaaltani, joka vihasi minua.'

800-luvulla elävä Uhtred on englantilainen poika, joka jää orvoksi 10-vuotiaana ja jonka tanskalaiset ottavat hoiviinsa ja opettavat viikinkien tavoille. Uhtredin kohtalo näyttää kuitenkin kietoutuvan yhteen kuningas Alfredin kanssa. Alfred hallitsee Wessexiä, ainoaa jäljellä olevaa englantilaista kuningaskuntaa, joka pitää pintansa tanskalaisten hyökkäyksiä vastaan. Uhtredin kasvuvuosia leimaavat englantilaisten ja tanskalaisten välinen valtataistelu sekä kristinuskon ja pakanuuden kilpailu. Uhtred on epävarma siitä, kenen puolelle hän kuuluu, mutta yllättävä ja väkivaltainen tapahtumasarja vie hänet englantilaisten puolelle. Kun Uhtredin vaimo ja poika katoavat tanskalaisten maihinnousun aiheuttamassa sekasorrossa, hänen on kohdattava yksi tanskalaisten mahtavimmista sotapäälliköistä.

Cornwell on maailmankuulu kirjailija, joka yhdistää taitavasti historialliset tosiseikat ja vetävän tarinankerronnan. Hänen kirjojaan on myyty jo yli 20 miljoonaa kappaletta. Viimeinen kuningaskunta aloittaa historiallisen trilogian, joka kertoo Uhtredin seikkailuista Alfred Suuren ajan Englannissa.
--------------------------------------
Bernard Cornwell: Kalpea ratsastaja (Uhtred 2)
Alkuteos 'The Pale Horseman' ilmestynyt 2005.

Väkevän Uhtredin tarina jatkuu

'Kun nykyisin katson kaksikymmentävuotiaita nuorukaisia, he näyttävät minusta säälittävän nuorilta, hädin tuskin äitinsä tisseistä vieroitetuilta, mutta kun itse olin kaksikymmentävuotias, pidin itseäni aikamiehenä. Minulla oli lapsi, olin taistellut kilpimuurissa enkä suostunut kuuntelemaan kenenkään neuvoja. Lyhyesti sanottuna olin ylimielinen, typerä ja itsepäinen, ja siksi toimin hölmösti Cynuitin voittomme jälkeen.'

Englanti, 800-luvun loppu. Lähes koko maa on valloitettu. Bebbanburgin Uhtred, tanskalaisten viikinkien kasvattama englantilainen, on nyt 20-vuotias ja jo kokenut soturi. Hänellä on vaimo, asema ja uskollisia tovereita Wessexissä, mutta silti hän kaipaa ihailemiensa tanskalaisten pariin.

Tanskalaiset rikkovat kuningas Alfredin kanssa tehdyn rauhansopimuksen ja ajavat kuninkaan pakolaiseksi omassa maassaan. Ristiriidat repivät Uhtredia, joka halveksii maanmiehiään ja kaipaa tanskalaisten luo. Lopulta hänen on kuitenkin valittava puolensa, ja soturi Uhtred ja kuningas Alfred johtavat englantilaiset suureen taisteluun, jossa Englannin kohtalo ratkaistaan.

Cornwell kuvaa viikinkiajan Englantia ja sen kansaa historiallisella tarkkuudella ja uskomattoman viihdyttävästi. Kalpea ratsastaja on seikkailuromaani sankaruudesta ja sodan riepottamasta kansasta. Se on jatkoa romaanille Viimeinen kuningaskunta mutta luettavissa itsenäisenä tarinana.
------------------------------------------
Bernard Cornwell: Pohjoisen valtiaat (Uhtred 3)
Alkuteos 'The Lords of the North' ilmestynyt 2006.

Viikinkisarjan odotettu kolmas osa!

Bernard Cornwellin vetävä viikinkiajalle sijoittuva kirjasarja kertoo väkevän Uhtredin tarinan. Sarjan kolmannessa osassa Uhtred on jo aikamies. Hän on taistellut kuningas Alfredin rinnalla ja auttanut tämän voittoon, minkä jälkeen hän suuntaa pohjoiseen synnyinseuduilleen. Matkalla Uhtred saa huomata, että kohtalolla on hänen varalleen yllättäviä suunnitelmia. Tapahtumat huipentuvat taisteluun, joka on kenties dramaattisinta ja huimapäisintä, mitä Cornwell on koskaan kuvannut.
Cornwell kuvaa viikinkiajan Englantia historiallisella tarkkuudella ja uskomattoman viihdyttävästi. Kirjasarjan kaksi ensimmäistä osaa ovat nimeltään Viimeinen kuningaskunta ja Kalpea ratsastaja. Pohjoisen valtiaat on sarjan kolmas osa.
---------------------------------
Bernard Cornwell: Miekkojen laulu (Uhtred 4)
Alkuteos 'Sword Song' ilmestynyt 2007.

Eletään vuotta 885. Englannissa vallitsee rauha – tanskalaiset hallitsevat maan pohjoisosaa ja englantilaiset etelässä sijaitsevaa Wessexiä. Väkevä soturi Uhtred on vihdoinkin asettunut aloilleen: hänellä on maata, vaimo ja kaksi lasta.

Hauras rauha on vaarassa rikkoutua, kun viikingit purjehtivat Lontooseen aikomuksenaan vallata koko Wessex. Uhtred saa kuningas Alfredilta käskyn ajaa viikingit tiehensä, ja jälleen kerran hän joutuu kohtaamaan häntä ikuisesti piinaavan ristiriidan: kumpi painaa vaa'assa enemmän, Alfredille annettu lupaus vai tunne siitä, että hän kuuluu oikeasti viikinkien puolelle?
------------------------------------
Bernard Cornwell: Palava maa (Uthred 5)
alkuteos: The Burning Land (2009)

Viikinkisarjan viides osa jatkaa Uhtredin vaikuttavaa tarinaa.

Eletään vuotta 892. Viikingit hyökkäävät Wessexiin, ja alkaa armoton sota. Kuningas Alfredin joukkoja johtaa jälleen kerran Bebbanburgin Uhtred, kuninkaan uskottu soturi, joka tanskalaisista juuristaan huolimatta on vannonut palvelevansa Alfredia. Sodan loppupuolella Alfredin terveys heikkenee, ja kuningas vaatii Uhtredia vannomaan uskollisuutta myös pojalleen Edvardille. Uhtred kieltäytyy ja suututtaa kuninkaan.

Sodan loputtua Uhtred ei suostu enää palvelemaan Alfredia vaan lähtee pohjoiseen vanhan ystävänsä Ragnarin luo. Hänen aikomuksenaan on palata vihdoin kotiinsa Bebbanburgiin. Uhtred saa kuitenkin huomata, että kerran vannotut valat eivät unohdu koskaan.

Palava maa on viides osa Bebbanburgin Uhtredin tarinaa. Edeltäjiensä tavoin se tarjoaa kiivastempoisia taistelukuvauksia, häikäilemätöntä juonittelua, uskollisuutta, petollisuutta, intohimoa ja vihaa. Palava maa kärjistää Uhtredia piinaavan ristiriidan äärimmäisyyksiin: kuuluuko hän tanskalaisten vai englantilaisten puolelle? Väkevä soturi joutuu tekemään raskaita valintoja ja kohtaamaan raastavia menetyksiä.
-----------------------------------
Bernard Cornwell: Kuninkaiden kuolema
Alkuteos "Death of Kings" ilmestynyt 2011.

On vuosi 898. Kuningas Alfredin uskottu, urhea soturi Bebbanburgin Uhtred, on määrätty vastoin tahtoaan neuvottelemaan rauhasta viikinkien kanssa. Hän kävelee suoraan ansaan...

Kuningas Alfredin toimia valvovat miehet eivät enää luota Uhtrediin ja viikingit näkisivät hänet mieluiten kuolleena. Hänen ainoa liittolaisensa on Æthelflaed, kuningas Alfredin tytär, joka on lähetetty nunnaluostariin. Uhtred puolestaan on karkotettu Merciaan ja hän joutuu seuraamaan sivusta kuinka kirkonmiehet yrittävät saada kuningasta uskomaan rauhaan ja keskusteluun vaikka Wessexin viholliset vahvistuvat vahvistumistaan kuningaskunnan rajalla.

Viikingit puhuvat rauhasta, mutta haluavat sotaa. He haluavat valloittaa Wessexin, saksien rikkaimman kuningaskunnan. Kun lähes 30 vuotta vallassa ollut kuningas Alfred lopulta kuolee, hänen valtikkaansa hamuavat kilpailijat tuhoavat toinen toisiaan päästäkseen valtaan. Tämä puolestaan antaa mahdollisuuden viikingeille Wessexin valloitukseen. Taistelun panoksena on Alfredin valtakunnan tai oikeastaan koko Englannin tulevaisuus.
------------------------------------
Bernard Cornwell: Pakanavaltias (Uhtred-sarja 7)
Alkuteos "The Pagan Lord" ilmestynyt 2013.

VAIN YKSI MIES VOI RATKAISTA KOKO KANSAKUNNAN KOHTALON

ALFRED SUURI on kuollut ja hänen poikansa Edward hallitsee kuninkaana kahtia jakautunutta Britanniaa. Vaikeasti hallittava rauha rakoilee. Tanskalaiset, johtajanaan Cnut Pitkämiekka, pelätyin ja armottomin viikinkikuningas, ovat pohjoisessa valmiina hyökkäämään etelään.

Uhtred, kuningas Alfredin luotettu soturi, on joutunut uuden kuninkaan epäsuosioon ja yhden harkitsemattoman teon vuoksi hänet karkotetaan mailtaan. Hänestä tulee hylkiö sekä kristityiden että pakanoiden keskuudessa. Mutta uskollisten miestensä tukemana Uhtred lähtee pohjoiseen valloittamaan takaisin esi-isiensä kotia, Bebbanburgia, Britannian mahtavinta linnoitusta.

Mutta Cnut ei lepää ennen kuin kuninkaan kruunu on hänen hallussaan. Edessä on verinen taistelu, jossa uskollisuus punnitaan ja joka ratkaisee koko Britannian kansakunnan kohtalon. Uhtredin on päätettävä, milloin ja missä taistelu käydään.
------------------------------------------
Bernard Cornwell: Tyhjä valtaistuin (Uhtred 8)
Alkuteos 'The Empty Throne' ilmestynyt 2014.

TAISTELUSSA VALLASTA VOI OLLA VAIN YKSI VOITTAJA

WESSEXIN JA MERCIAN joukot ovat liittoutuneet tanskalaisia vastaan, mutta epävakaus ja viikinkien hyökkäyksien jatkuva uhka varjostavat Britannian valtakuntien rauhaa. Mercian valtias Æthelred kuolee ilman perillisiä, ja pöytä on katettu taistelulle valtaistuimesta.

Bebbanburgin Uhtred, Mercian suurin soturi, on aina kannattanut Æthelflædia Mercian seuraavaksi hallitsijaksi, mutta hyväksyvätkö ylimystö ja soturit koskaan johtajakseen naista? Edes naista, jolla on kaikki ainekset johtajaksi ja joka on Æthelredin leski ja Wessexin kuninkaan sisko? Kun mercianilaiset keskittyvät riitelemään keskenään, ilmestyy pohjoisesta uusia vihollisia.

'Tyhjä valtaistuin on Cornwellin paras Uhtred-tarina.' – The Times

'Parhaat taistelukohtaukset, joita olen miltään kirjoittajalta lukenut (...) Cornwell todella saa historian heräämään henkiin.' – George R. R. Martin

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 95 vrk 3 h 54 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

35 € Sulkeutuu 95 vrk 3 h 54 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.