Kuvaus

suomenkielinen tekstitys, Blu-ray.

Black Swan on vuonna 2010 ensi-iltansa saanut Darren Aronofskyn ohjaama yhdysvaltalainen elokuva, jonka pääosissa ovat Natalie Portman, Vincent Cassel ja Mila Kunis. Elokuva sai ensi-iltansa 1. syyskuuta 2010 Venetsian elokuvajuhlien avajaiselokuvana, ja Yhdysvalloissa 3. joulukuuta 2010. Suomessa ensi-ilta oli 4. maaliskuuta 2011. Elokuva voidaan luokitella psykologiseksi trilleriksi tai psykologiseksi jännityselokuvaksi. Elokuva kertoo Joutsenlampi-baletin tuotannosta arvostetussa New York City Ballet'ssa. Tanssija Nina Sayersin (Portman) täytyy muuntautua sekä viattoman valkoisen joutsenen rooliin että aistillisen mustan joutsenen rooliin. Mustan joutsenen rooli saa Ninan mielen järkkymään.

Black Swan on voittanut lukuisia palkintoja ja elokuva oli ehdolla viidessä Oscar-palkintokategoriassa: elokuva, ohjaus, naispääosa, kuvaus ja leikkaus. Viidestä ehdokkuudesta lähti kotiin yksi palkinto, kun Natalie Portman voitti parhaan naispääosan Oscarin. Erityisesti Natalie Portman sai ylistystä tähtiballerinan roolistaan ja voitti siitä Oscarin lisäksi muun muassa Golden Globen, BAFTAn ja SAG-palkinnon.

Oscar:in roolistaan voittaneen Natalie Portmanin tähdittämä ja Darren Aronofskyn (The Wrestler - Painija) ohjaama provokatiivinen psykologinen trilleri innostutti yleisön ja kriitikot ympäri maailman, tehden siitä vuoden elokuvatapauksen. Portman tekee elämänsä roolin Ninana, tyrmäävän lahjakkaana, mutta henkisesti pelottavan epätasapainoisena balleriinana lähellä läpimurtoaan. Ninan todellisuudentaju alkaa kuitenkin hämärtyä, kun baletin taiteellinen johtaja painostaa häntä roolissaan miltei katkeamispisteesen ja uuden viettelevän kilpailijan ilmestyessä kuvioihin. Ensi-illan lähestyessä uuvuttava täydellisyyden tavoittelu saa hänet menettämään otteensa todellisuuteen, syösten hänet keskelle painajaista, jossa uhattuna ei ole enää pelkästään hänen mielenterveytensä... vaan hänen henkensä.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

6 €
Sulkeutuu 87 vrk 22 h 53 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

6 € Sulkeutuu 87 vrk 22 h 53 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.