Kuvaus

Bodomin Legenda  (DVD)
 

On kesä 1960, helluntaiaamu.

Bodominjärven rannalta löytyy kolme nuorta telttailijaa surmattuna. Neljäs on henkihieverissä muistinsa menettäneenä. Murhatutkimusta johtavat poliisit ovat sodankäyneitä miehiä. Apulaispoliisipäällikkö Oiva Kedon ainoa näkevä silmä on Paasikiven-Kekkosen linjalla. Eikä kaikkea nähtyä kirjata tutkintapöytäkirjoihin. Komisario Ilmari Hallanheimo on puolestaan vanhaa sotilassukua, idealisti, totuudenetsijä ja rakastunut - hinnalla millä hyvänsä.

Murhatutkimus kietoutuu tiukasti kylmän sodan suurvaltapolitiikan ympärille. Mikä lopulta voittaa - kauhu, legenda, totuus vai rakkaus? Kansakunnan itsenäisyys ja ihmisen onni on joskus mitättömän langan varassa.


TOP SECRET
"Hämmentävän erilainen TV-elokuva, joka uskaltaa ottaa riskejä lähes kaikkialla osa-alueillaan, mutta onnistuu aikaansaamaan aineksistaan ehjän kokonaisuuden. Maailma on väkevä ja ihmiset tosia sen maailman sisällä. Omaehtoinen epookki kiehtoo ja toimii. Elokuva yhdistää maukkaasti italowesterin, film noirin ja suomalaisen junttihuumorin aivan omannäköisekseen paketiksi."
- Venla-tuomaristo 2007 -


Lisämateriaali: Ohjaajan haastattelu A-studiossa.

Valmistumisvuosi: 2007Ohjaus: Tapio Piirainen

Pääosissa: Juha Muje, Pekka Huotari, Niina Nurminen, Maija Junno, Kai Lehtinen, Samuli Vauramo

 

Kesto:
93 min

Tekstitys:
Suomi, Ruotsi, Englanti

R2

K-13

Suomijulkaisu

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

9,98 €
Sulkeutuu 78 vrk 20 h 48 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

9,98 € Sulkeutuu 78 vrk 20 h 48 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.