Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Uudenveroinen ( K4 ) nide , Vastapaino 1998 , 216 sivua , kuvitettu , 21 cm , ISBN 951-768-011-2 nidottu

Wiki tietää : " Pierre Bourdieu [burdjö] (1. elokuuta 1930 DenguinPyrénées-Atlantiques – 23. tammikuuta 2002 Pariisi) oli ranskalainen sosiologi ja kulttuuriantropologi. Bourdieu toimi vuodesta 1981 sosiologian oppituolin haltijana arvostetussa Collège de Francessa. Hän laajensi pääoman käsitettä kehittäen teorioita sosiaalisesta ja kulttuurisesta pääomasta. Bourdieulla on ollut voimakas vaikutus kulttuuri- ja yhteiskuntatutkimuksen eri aloihin aina uskontotieteestä ja naistutkimuksesta sosiaalihistoriaan ja arkeologiaan.

Bourdieun tunnetuimpiin töihin kuuluu vuonna 1979 ilmestynyt La Distinction, jossa hän empiirisiin tutkimuksiinsa nojaten osoittaa henkilön kiinnostuksen kohteiden ja mieltymysten riippuvan hänen sosiaaliluokastaan. Bourdieu on muillakin tavoin kehittänyt ns. käytäntöjen teoriaa, joka tutkii miten inhimillinen toiminta suurelta osin perustuu määrätyissä sosiaalisissa olosuhteissa syntyviin valintoja ohjaaviin, hiljaisuudessa omaksuttuihin ja tiedostamattomiin periaatteisiin (habitus).

Bourdieu tutki ranskalaista yhteiskuntaa, muun muassa koululaitosta, sekä Algerian berberiväestöä. "  https://fi.wikipedia.org/wiki/Pierre_Bourdieu

Lisää tietoa  ( Terho Pursiainen ): " Kuuluisa ranskalainen sosiologi Pierre Bourdieu (synt. 1930) piti vuonna 1996 kaksi televisioesitelmää, jotka saivat aikaan suuren kohun. Esitelmien pääaiheena oli televisio itse. Kuulin radiosta, että esitelmät on juuri käännetty ruotsiksi.

Television hallitsemassa yhteiskunnassa Bourdieuta muun ohessa huolettaa television vaikutus sellaisiin kulttuurin kenttiin kuin taiteeseen, tieteeseen ja politiikkaan. Televisio on itse tiukasti kaupallisten markkinoiden kontrollissa. Kun se omasta puolestaan alkaa yhä suuremmassa määrin kontrolloida muita aloja, se sitoo nämäkin kaupallisuuteen ja markkinoiden ehtoihin.

Muissa kirjoissaan, esimerkiksi suomeksikin käännetyssä teoksessa Järjen käytännöllisyys Bourdieu vastustaa ajattelutapaa, jonka mukaan kaiken inhimillisen käyttäytymisen selitys löytyy oman taloudellisen edun tavoittelusta.

On olemassa yhteiskunnallisia käytäntöjä, joissa vallitsee intressittömyyden intressi eli joissa yksilöiden etujen mukaista on tavoitella muita kuin omia taloudellisia etuja. Niissä yksilö palkitaan oman edun unohtamisesta ja yleisempien etujen edistämisestä.

Yksi niistä on tiedeyhteisö. Tiedemiehen maine, asema tiedeyhteisössä ja monenmoiset tieteellisen työn voimavarat ovat riippuvaisia siitä, kuinka tunnollisesti hän omien kollegojensa mielestä täyttää tiedemaailman ei-kaupallisen etiikan vaatimukset.

Jokainen lukija huomaa paradoksin kuvatun kaltaisessa epäitsekkyydessä. Sehän on viime kädessä itsekästä epäitsekkyyttä. Todellista epäitsekkyyttä se kuitenkin on: tiedemies asettaa totuuden oman kaupallisen menestymisensä edelle. Markkina-arvot eivät hallitse tiedeyhteisöä, jos järjestelmä toimii niin kuin sen kuuluisi.

Bourdieu väittää, etteivät kaikki tiedeyhteisön jäsenet kuitenkaan voi luottaa saavansa osakseen tiedeyhteisölle luonteenomaisia palkintoja. Näitä eri syistä marginaaliin joutuneita tutkijoita televisiojulkisuuden tarjoamat edut viettelevät ylivoimaisesti.

Bourdieun mielestä vaarana on, että julkisuuskriteerit syrjäyttävät vähitellen tieteelliset kriteerit myös tiedeyhteisön omassa piirissä. Tutkijan mahdollisuudet tutkijana alkavat riippua hänen menestyksestään julkisuudessa. Taiteessa ja politiikassa ovat käynnissä samanlaiset prosessit. "   pätkä https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001291204.html

lue alempaa fennica-osuus , niin kirjan tiedot selviävät
 
Kuntoluokitus:  (K5=uusi, K4=erinomainen, K3=hyvä, K2=tyydyttävä, K1=kehno)
 
Voittajalle postituskulut; raha tililleni ja kirjapaketti / kirje postiin !

Muut kohteeni näet tästä linkistä!
 
Fennica-tiedot alla :

Järjen käytännöllisyys : toiminnan teorian lähtökohtia

Raisons pratiques : sur la théorie de l'action

Kirja

Bourdieu, Pierre ; Siimes, Mika

Vastapaino 1998

Ulkoasu

216 sivua : kuvitettu ; 21 cm

Kieli

suomi

Alkuteoksen kieli

ranska

JulkaistuTampere : Vastapaino 1998

Luokitus

Sosiologia (udk 316)
Sosiologia (ykl 30.1)

Aiheet

toimintateoria

sosiologia

tieteenfilosofia

Valmistaja(Juva : WSOY)

Lisätiedot

Pierre Bourdieu ; suomentanut Mika Siimes

ISBN

951-768-011-2 nidottu

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


50 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 8.4.2024 13:02
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.