Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Muistiinmerkintöjä Reidar Särestöniemen elämästä. Särestöniemi oli värikkäimpiä suomalaisia taiteilijoita, sekä teoksiltaan että elämältään. Hänen maineensa vakiintuessa 1960-luvuilla syntyi myytti parrakkaasta, pistäväsilmäisestä Lapin shamanista, jonka teoksissa hämmensivät Lapin huikaisevat värit ja monikerroksinen, salaperäinen symbolimaailma. Napapiirin taakse, Kittilän Särestöön, kohosivat honkainen ateljeepirtti ja galleria, jossa kävivät kyläilemässä niin tavallinen kansakin kuin maan mahtavatkin. Särestöniemestä tuli julkkis, valtakunnataiteilija, jota käytiin näyttämässä valtiovieraille ja jonka teoksista maksettiin huikeita summia, Menestys tuotti kateutta ja vähättelyä, taiteilija ja hänen teoksensa unohtuivat usein keskusteluun taulujen hinnoista....

Kirjan kirjoittaja Brita Polttila ja Reidar Särestöniemi, olivat ystävykset vuosikymmenten takaa, he tutustuivat jo 1940 luvun lopulla Reidarin opiskellessa Helsingin Taideakatemian koulussa.

1, p, 1985, Tammi, 182 s. Itse kovakantinen kirja kansineen on mielestäni todella hyväkuntoinen mutta kirja kansipapereissa on jo ajan patinaa.

Postimaksut huutajalle

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

15 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 18.6.2018 15:03
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.