Kuvaus

JÄNNITTÄVIÄ SEIKKAILUJA VIHOLLISMAASSA

Everstiluutnantti F. F. E. Yeo-Thomas oli Ranskan vastarintaliikkeen kuuluisimpia sankareita. Tämä suurimman osan elämäänsä Pariisissa asunut englantilainen sai v. 1942 tehtäväkseen koota ja organisoida miehitetyn Ranskan erillään toimivat ja keskinäisen epäluulon kalvamat vastarintaryhmät. Maanalainen toiminta vaati sekä taitoa että rohkeutta ja saattoi Yeo-Thomasin ja hänen toverinsa mitä jännittävimpiin seikkailuihin. Hänen työnsä oli kuitenkin niin tuloksellista, että itse Winston Churchill lupasi luottamuksellisessa keskustelussa hänelle kaikkea mahdollista apua.

Mutta kesken menestyksellistä toimintaa Yeo-Thomasin onni kääntyi ja hän joutui Gestapon käsiin. Hän sai tutustua kidutusmenetelmään toisensa jälkeen, ja tuloksettomia 'kuulusteluja' seurasivat keskitysleirit, viimein pahin kaikista, Buchenwald, jonne Yeo-Thomas passitettiin papereissaan merkintä "paluu ei toivottava". Keskitysleirit raunioittivat hänet fyysillisesti, mutta eivät pystyneet murtamaan hänen sisuaan. Aivan sodan loppuvaiheessa hänen onnistui uhkarohkean pakonsa ansiosta pelastaa henkensä juuri ennen häviöstään vakuuttuneiden natsien toimeenpanemia loppupuhdistuksia.

Eräänä niistä harvoista englantilaisista, jotka selvisivät hengissä Buchenwaldin kauhuista, Yeo-Thomas oli tärkeä todistaja sotarikollisuusoikeudenkäynneissä. Mutta ehkä vielä suurempi merkitys on hänen sillä todistajanlausunnollaan, jonka on kaikkialle maailmaan vienyt Bruce Marshallin kuuluisa teos VALKOINEN KANIINI. Tämä kirja, joka on saanut nimensä erään everstiluutnantti Yeo-Thomasin käyttämän peitenimen mukaan, sisältää oman aikamme suurenmoisen, eleettömyydessään vaikuttavan sankaritarinan, kertomuksen rohkeudesta ja uskollisuudesta, joita julmuus ja kärsimykset eivät pystyneet järkyttämään.

 

Tammi 1956, 1. painos. Pehmeäkantinen.

 

Jonkin verran kulumaa; kansipaperin kunto tyydyttävä.

 

Sivujen yläreunat pääosin edelleen leikkaamatta auki.

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korotonta maksuaikaa ostoksille

Ensimmäinen kuukausi on aina täysin kuluton ja koroton uudelle asiakkaalle. Voit maksaa luoton pois heti tai halutessasi joustavasti enintään 36 erässä.

  • Avaa hakemus ja kirjaudu pankkitunnuksin
  • Täytä hakemus ja siirrä tilillesi tarvittava summa
  • Maksa ostokset

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

3 €
Sulkeutuu 10 vrk 18 h 48 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

3 € Sulkeutuu 10 vrk 18 h 48 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.