Kuvaus

Sheila Burnford: Bel Ria

  • Forum, 2:a tryckningen, 1978; Inbunden BOK MED skyddsomslag, 208 sidor; originalets titel: Bel Ria - Dog of War
  • I mycket gott skick. I skyddsomslagets kanter några små tecken på slitage.
  • PRIS: 3 euro + frakt 4,50 euro som brev inom Finland och Åland = 7,50 euro
  • GÖR SÅ HÄR: Klicka Osta = Köp, så får du ett automatiskt mejl från huutonet. Där hittar du säljarens epostadress och kontonummer. Betala t.ex. boken/tidningen + fraktkostnaderna eller be säljaren om räkning. Om du beställer flera objekt av samma säljare kan du vänta med att betala tills hela paketets innehåll är klart. Meddela säljaren vad paketet ska innehålla så skickar hen en räkning mejl.
  • Postpaket till Åland är dyrare än paket inom övriga Finland. T.ex. 7 euros paket till finska fastlandet kostar motsvaras av ca 12 euros postpaket till Åland eller 11 euros matkahuolto-paket till Mariehamn. Fråga säljaren om fraktkostnader utanför Finland.

Den tuffa lilla blandrashunden Ria är en av medlemmarna i ett kringresande franskt cirkussällskap som sommaren 1940 blir beskjutet av ett tyskt Stukaplan. Hunden och en apa tas om hand av den engelske soldaten Donald Sinclair som en gentjänst.
 Cirkusfolket har tidigare räddat hans liv. Han tar med sig Ria och apan på båten till England. Fartyget förliser. Den buttre sjukvårdaren MacLean tar sig an Ria medan Sinclair ligger på sjukhus. Ria följer med honom på nästa resa och med det väldiga slaget om Nordatlanten som bakgrund utspelas en ofta dråplig maktkamp mellan mannen och hunden.

Så småningom växer emellertid en varm, ömsesidig vänskap fram. Under en permission i Plymouth bombas staden och Ria flyr i panik ut på landsbygden. Efter några dagars irrande träffar hunden på en ensam äldre dam, som han räddar från att begravas under ett bombat garage. Ria tas väl om hand, döps till Bel och kan börja ett nytt, angenämt liv.

sökord: djurberättleser för vuxna andra världskriget hundar en hunds äventyr krigshundar 1940-talet spänning vänskapen mellan en hund och en mänska koirat

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 106 vrk 12 h 36 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

3 € Sulkeutuu 106 vrk 12 h 36 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.