Kuvaus

Catel & Bocquet KIKI - MONTPARNASSEN KUNINGATAR

Erittäin hyväkuntoinen kovakantinen sarjakuva-albumi (sarjakuvaromaani).

"Alice Prin (1901–1953) oli ranskalainen malli, laulaja, näyttelijä ja maalari. Prinin taitelijanimi oli Kiki , mutta hänet tunnettiin myös tittelillä ”La Reine de Montparnasse” (Montparnassen kuningatar). Prin lähetettiin 12-vuotiaana Pariisiin työnhakuun. Ura sisäkkönä, myyjättärenä ja leipurin lähettinä vaihtui pari vuotta myöhemmin poseeraamiseen alastomana kuvanveistäjille. Tämä oli liikaa Alicen äidille, joka hermostui ja katkaisi välit tyttäreensä.

Alice iloitsi riippumattomuudestaan, otti nimekseen Kiki ja ryhtyi itsekin taiteilijan uralle. Hänestä tuli pahamaineinen, mutta vapaa nainen, oleellinen osa Montparnassen taiteilijayhteisöä. Kiki toimi mallina kymmenille taiteen legendoille, heidän joukossaan mm. Jean Cocteau , Modigliani ja Pablo Picasso , sekä Man Ray , jonka kanssa Kikillä oli suhde suurimman osan 1920 -lukua. Kiki nähdään esimerkiksi Man Rayn ehkä tunnetuimmassa kuvassa Le violon de'Ingres (1924).

Vuonna 1927 Kiki järjesti omista, naivistisista ja ekspressionistisista maalauksistaan näyttelyn. Työt myytiin loppuun hetkessä. Hänen elämäniloinen asenteensa oli liikaa Yhdysvaltain sensuuriviranomaisille, jotka välittömästi kielsivät Kikin omaelämänkerran Kiki's Memoirs (1929). Edes Ernest Hemingwayn ja taidemaalari Fujita Tsuguharun esipuheet teokseen eivät lieventäneet tuomiota. Muistelmat julkaistiin USA:ssa vasta vuonna 1996.

Kikin oma elämä lähti syöksyyn toisen maailmansodan alkaessa. Hän poistui saksalaisten valtaamasta Pariisista 1940, eikä enää eläessään palannut kaupungin asukkaaksi. Catel Muller ja José-Louis Bocquet ovat luoneet Kikin elämästä fantastisen luontevan ja rohkean sarjakuvaromaanin. Alice Prinin tarina on ainutlaatuinen kuvaus eurooppalaisen nykytaiteen noususta ja ihmisistä ikonisten kuvien takana.

Catherine ”Catel” Muller (s. 1964) on valmistunut Strasburgin taidekoulusta. Hän erikoistui aluksi lastenkirjoihin, mutta kiinnostui sitten sarjakuvista ja tämän muodon tarjoamasta mahdollisuudesta kertoa pitkiä tarinoita.

José-Louis Bocquet (s. 1962) on sarjakuvakäsikirjoitusten ohella laatinut esittelevät teokset mm. André Franquinista ja René Goscinnysta . Häneltä on aiemmin julkaistu suomeksi yksi albumi, Arnon piirtämä Anton Six (Jalava, 1990). "

Ostajalle postikulut tai nouto Helsingissä (Lauttasaari).

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korko 0 %, kulut 0 €
Kuukauden kuluton maksuaika ostoksille.

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

7 €
tai
Sulkeutuu 5 h 14 min 25 s

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

7 € Sulkeutuu 5 h 14 min 25 s

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.