Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Catherine Cookson: RAKAS POIKANI. Suomentanut Inkeri Pitkänen. Kannen kuvat: Eino Tepponen. 1992 Gummerus. 362-sivuinen sidottu kirja, lukematon, ehjä kansipaperi, itse kirja täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä. 
 
Rakas poikani (1992; My Beloved Son 1991) on Ellen Jebeaun ja hänen poikansa tarina. Ellen ei ollut mikään uneksija – hänellä oli suuria toiveita, jotka pohjasivat todellisuuteen. Kuitenkin hän oli nainut miehen joka ei tehnyt paljon muuta kuin unelmoi – eikä jättänyt jälkeensä muuta kuin velkoja. Avioliitto oli antanut hänelle kuitenkin lapsen, Josephin, jolle Ellen halusi kaiken mistä itse oli aikanaan jäänyt paitsi. Tarina alkaa vuodesta 1926, jolloin Joseph on viisivuotias, ja etenee 1940-luvun alkuvuosiin.

 

2. Catherine Cookson: EMILYN OLKIHATTU. Suomentanut Inkeri Pitkänen. Kannen kuvat: Eino Tepponen. 1996 Gummerus. 464-sivuinen sidottu kirja, lukematon, ehjä kansipaperi, itse kirja täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä. 
 
Emilyn olkihattu (1996; The Golden Straw 1993) on kiehtova sukukronikka 1800-luvun lopulta. Kaikki alkoi olkihatusta, jonka Emily sai lahjaksi hyvältä ystävältään ja työnantajaltaan, lontoolaiselta hattupuodin omistajalta Mabel Arkwrightilta. Ja myöhemmin Emily sai lahjaksi muutakin, sillä Mabel, joka oli huonon terveytensä vuoksi yhä enemmän joutunut turvautumaan Emilyn apuun, jätti kuolemansa jälkeen hänelle myös itse liikkeen perinnöksi. Samaiseen leveälieriseen kullankeltaiseen olkihattuun kiinnitti Paul Steerman huomionsa hotellin pihamaalla Nizzassa, kun Emily oli lomailemassa Ranskassa. Emily rakastui päätä pahkaa ja huomasi liian myöhään, että hurmaava herrasmies ei ollut sitä miltä näytti. Mies tuotti hänelle vain surua ja häpeää. Traumaattiset kuukaudet Emilyn kotiinpaluun jälkeen olivat vain alkua tapahtumasarjalle, joka oli muovaava Emilyn lasten ja lastenlasten kohtaloita uuden vuosisadan alkaessa ja vielä vuosiksi eteenpäin.

Dame Catherine Cookson (1906 South Shields – 1998) oli Yhdistyneen kuningaskunnan luetuin kirjailija. Hän sai ideoita kirjoihinsa riistetystä nuoruudestaan Koillis-Englannissa. Hän jätti koulun 13-vuotiaana ja toimittuaan hetken kotiapulaisena meni töihin pesulaan. Vuonna 1929 hän muutti etelään johtaakseen pesulaa Hastingsin työtalolla ja säästi kaikki ansaitsemansa rahat voidakseen ostaa viktoriaanisen talon. Hänen ensimmäinen kirjansa Kate Hannigan julkaistiin vuonna 1950. Vaikkakin se luokiteltiin romanttiseksi kirjallisuudeksi, Cookson kertoi, ettei se vastannut stereotypiaa. Cooksonin mukaan hänen kirjansa olivat historiallisia kertomuksia ihmisistä ja asemista, jotka olivat hänelle tuttuja. Cookson kirjoitti lähes sata kirjaa, joita myytiin yli 123 miljoonaa kappaletta ja käännettiin ainakin 20 kielelle. Hän kirjoitti myös salanimillä Catherine Marchant ja Katie McMullen, joista viimeinen polveutui hänen lapsuuden nimestään.

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 29 vrk 22 h 18 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

6 € Sulkeutuu 29 vrk 22 h 18 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.