Kuvaus

BERMUDAN KOLMIO. Charles Berlitz yhteistyössä J. Manson Valentinen kanssa. Suomentanut Ahti Laine. 1975 Otava (kolmas painos). 202-sivuinen sidottu kirja, lukematon, ehjä ja siisti, ei merkintöjä, ei kansipaperia.

Bermudan kolmio (1975; The Bermuda Triangle 1974) -teos toi suuren yleisön tietoisuuteen Bermudan kolmioksi kutsutun merialueen. Kummitusmeri nielee laivoja ja lentokoneita – jo yli sata selittämätöntä katoamista on tapahtunut. Tätä merta kutsutaan Bermudan kolmioksi. Se on yli miljoonan neliökilometrin alue Bermudan, Floridan ja Puerto Ricon välissä. Säätieteilijöille se on tuttu äkillisesti ja hirvittävällä voimalla nousevista myrskyistä, jotka nostattavat valtavia hyökyaaltoja.
Välillä meri voi taas olla peilityyni. Navigoijille Bermudan kolmio on painajainen - tutkat villiintyvät käyttövelvottomiksi ja merenkulun sekä radioliikenteen säännöt kääntyvät ylösalaisin. Astronautit ovat havainneet avaruudessa kiitävistä aluksistaan fosforimaisina loistavia "valkean veden" läikkiä tällä merialueella. Miten on selitettävissä lukuisten alusten ja lentokoneitten mystilliset katoamiset? Haeskelevatko tuntemattomat lentävät lautaset "näytteitä" maapalloltamme vai onko olemassa vielä täysin tuntemattomia luonnontapahtumia – lukuisat tiedemiehet ovat turhaan etsineet ratkaisua. Muun muassa nämä ovat kadonneet: 27.1.1948 nelimoottorinen Tudor !V, 25 matkustajaa ja 6 hengen miehistö – 5.12. 1945 viisi Avenger-torpedopommittajaa lentäjineen sekä niitä etsimään lähetetty Mariner-lentovene, yhteensä 27 ihmistä – 4.3.1918 180 metrin ja 19 000 tonnin alus The Cyclops mukanaan 309 matkustajaa – 1968 ydinsukellusvene Scorpion – 15.2.1963 Sulphur Queen – alus 39 hengen miehistöineen – lista on pitkä eikä loppua ole näkyvissä. Charles Berlitz kertoo tässä huippujännittävässä kirjassa uskomattomien katoamisten tarinan ja esittää eri tiedemiesten teoriat salaperäisten tapahtumien syistä.

Charles Berlitz (1914 New York – 2003 Tamarac, Florida) oli yhdysvaltalainen kielitieteilijä, kielten opettaja ja kirjailija. Hän valmistui Yalen yliopistosta ja työskenteli isoisänsä perustamassa Berlitzin kielikoulussa. 13 vuotta hän oli Yhdysvaltain maavoimien aktiivipalveluksessa, josta suurin osa tiedustelussa. Berlitz palkittiin Dag Hammarskjöldin kansainvälisellä tietokirjallisuuspalkinnolla 1976 kirjastaan The Bermuda Triangle (1974; suom. Bermudan kolmio (1974). Hänen tuotannostaan on ilmestynyt suomeksi myös Atlantiksen arvoitus (1978; The mystery of Atlantis 1976), Arvoitus syvenee (1979; Without a trace 1977), Atlantis, kadonnut manner (1984; Atlantis, the eighth continent 1984), Roswellin lentävän lautasen arvoitus (1981) ja Maailmanloppu 1999 (1982; Doomsday 1999 A.D, 1981).

Bermudan kolmio on Floridan eteläkärjen, Puerto Ricon ja Bermudan rajaama kolmionmuotoinen alue, jolla väitetään tapahtuneen huomattavan paljon laivojen ja lentokoneiden katoamisia. Tunnetuin Bermudan kolmiossa tapahtunut katoaminen on viidestä Avenger-pommikoneesta koostuneen lentue 19:n häviäminen 5. joulukuuta 1945. Bermudan kolmiossa on vaarallisia vesiä: alueen läpi kulkee voimakas Golfvirta, ja siellä esiintyy trooppisia hirmumyrskyjä. Alueella on sekä matalaa että syvää merta, ja alueen eteläosissa tapahtuu maanjäristyksiä. Bermudan kolmion teki kuuluisaksi kielitieteilijä Charles Berlitzin kirja Bermudan kolmio (engl. The Bermuda Triangle, 1974). Kirja esitteli monia alueella tapahtuneeksi väitettyjä katoamisia ja ehdotti ilmiölle erilaisia selityksiä maapallon ulkopuolisista voimista Atlantiksen sijaintiin kolmion alapuolella. Kirjasta tuli kansainvälinen menestys.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 12 vrk 5 h 3 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

4 € Sulkeutuu 12 vrk 5 h 3 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.