Kuvaus

Charlie Chaplin - Mutual Elokuvat Osa 3   (DVD)
 

Alkuperäisnimi:  Charlie Chaplin - The Mutual Films Volume Three

 

Sisältää lyhytelokuvat:
HILJAINEN KATU (EASY STREET)
CHARLIE TERVEYSHOITOLASSA (THE CURE)
SIIRTOLAINEN (THE IMMIGRANT)
CHARLIE KAHLEKARKURINA (THE ADVENTURER)

 

Siirtyessään Mutual-elokuvayhtiölle vuonna 1916 Chaplinilla oli jo kahden vuoden kokemus elokuvatuotannosta. Hänen viettämänsä aika niin Keystone-yhtiöllä kuin Essanay-yhtiöllä oli täynnä luovaa kekseliäisyyttä, joka johti ansaittuun itseluottamuksen kohenemiseen. Hänen suosionsa kasvoi ja yleisön odotukset nousivat kuukausi kuukaudelta ja elokuva elokuvalta.

Ei ole mikään yllätys, että allekirjoittaessaan sopimuksen Mutual-yhtiön kanssa, Chaplin oli parhaiten palkattu esiintyjä koko viihdealan historiassa. Jo hänen palkkioissaan oli aihetta juhlaan, mutta Chaplin iloitsi myös eräästä toisesta lisäedusta. Hänellä oli täydet taiteelliset vapaudet. Chaplinin sopimus vaati yhden kaksikelaisen elokuvan joka kuukausi vuoden ajan, hänen oman ehdotuksensa mukaisesti. Kaksi vuotta jatkuneiden uuvuttavien toimitusaikataulujen jälkeen uusi sopimus oli kertakaikkisen ylellinen. Chaplinin myöhästellessä elokuvansa toimituksessa sopimuksensa loppupuolella, hänen hyväntahtoiset rahoittajansa Mutualilla kannustivat häntä kostotoimien sijaan. Omaelämäkerrassaan Chaplin muistelee Mutual-kauttaan uransa onnellisempana jaksona.

Elokuvatutkijat pitävät yleisesti tätä lyhytelokuvien sarjaa ei ainoastaan Chaplinin uran parhaimpana, vaan ehkäpä elokuvahistorian parhaimpana komediaelokuvien sarjana kautta aikain. Kaikki nämä elokuvat ovat vähintäänkin kallisarvoisia komedian aarteita. Jotkut elokuvista ovat todellisia mestariteoksia, ehdottomasti samanvertaisia kuin hänen parhaimmat pitkät elokuvansa.

Kokeiltuaan Essanay-elokuvissaan säälittävyyden tunteita ja vahvoja dramaattisia tilanteita, hän saattoi nyt käyttää näitä elementtejä vaivattomasti useissa Mutualin elokuvissaan. Koska kuvausaikataulut olivat hieman löysemmät, Chaplinilla oli aikaa kehittää fyysistä huumoriaan. Hänen suurimmat saavutuksensa Mutual-yhtiössä - elokuvat kuten Easy Street ja The Immigrant - olivat täydellisiä pikku draamoja, mutta myös loistavia, sulavia ja hullunhauskoja pantomiimeja.

Myöhemmin Chaplin varmisti taiteellisen vapautensa lisäksi myös elokuviensa omistusoikeuden. Kaikki hänen omistamansa elokuvat julkaistiin vasta sitten, kun se hänelle sopi. Jotkut elokuvat saattoivat muhia vuosikausia, ennen kuin Chaplin oli valmis julkaisemaan ne. Nämä Mutual-elokuvat ovat loistavia spontaanisuudessaan ja kurinalaisuudessaan: 12 aikataulun puitteissa tehtyä ihmettä.

Näitä elokuvia on usein esitetty huonolaatuisina. Nyt on päästy käsiksi alkuperäisiin 35 mm:n negatiiveihin, jotta kaikista hienovaraisista, kauniista yksityiskohdista voidaan nauttia.


Vuosi 1917
Ohjaaja Charlie Chaplin
Pääosissa Charlie Chaplin
Käsikirjoitus Charlie Chaplin

DVD kuvaformaatti 4:3 Full Frame 1.33:1 / Mustavalkoinen
DVD ääniformaatti mono, stereo (mykkäelokuva, musiikkisäestys)
DVD tekstitykset (ei tekstitystä, mykkäelokuva)

 

Kesto:
95 min
 

R2

K-3

Suomikannet

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


7,95 €
Sulkeutuu 21 h 12 s
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

7,95 € Sulkeutuu 21 h 12 s

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.