Kuvaus

Kin Chernin: Nälkäinen minä: Naiset, syöminen & identiteetti

  • Otava, 1987
  • sidottu, 246 sivua
  • Kansipaperin reunoissa kulumaa ja muutama kääntpuolelta paperiliuskalla korjattu pieni repeämä. Kirjan kannessa vaaleampi kohti kankaassa, muuten siiti ja ehjä kirja.

Äidin ja kodin houlouksesta irtautuva nuori nainen ilmaisee syömisellään ja syömättämyydellään aggressiooitaan,, vihaansa, syylliisyydentunteitaan, itsenäistysmiskamppailunsa vimmaa ja tuskaa tavalla, joka voi äärimuodossaan johtaa loputtomiin dieettikokeiluihin, sairaalloiseen laihdutukseen eli anoreksiaan, ahmimiseen ja ruuan oksentamiseen eli bulimiaan, sekä viimein henkiseen ja fyysiseen luhistumiseen. Monelle naiselle - ja joskus miehellekin - syömisestä voi tulla elämän pääsisältö ja lopulta tuho.

Symisthäiriöistä kärsivät naiset saattavat luopua urastaan ja opinnoistaan, ja usein he tulevat äärimmäisen riippuvaisiksi vanhemmistaan. Käytännöllisesti katsoen heidän kasvunsa ja kehityksestä ihmisenä päättyy. Syömishäiriö on tosiaisassa äärimmäisen tehokas tapa katkaista matka maailmaan.

Viisaalla ja virkistävällä, uusia näkymiä avaavalla tavalla Kim Chernin valottaa tätä hyvinvointiyhdteiskunnan kasvavaa ongelmaa ja sen syitä.

hakusanat: naiset naiskirjallisuus psykologia syömishäiriöt anoreksia bulimia tyttäret äidit ja tyttäret aikuistuminen kasvukriistit identiteetti elämäntaito

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

3 €
tai
Sulkeutuu 107 vrk 13 h 55 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

3 € Sulkeutuu 107 vrk 13 h 55 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.