Kuvaus

Christa Schroeder: Olin Hitlerin sihteeri
Alaotsikko: Fuhrerin palveluksessa 1933-1945
Alkuperäisteos: Er war mein Chef
Kääntäjä: Elina Anttila, Jenni Kuvaja, Irina Maaskant, Lotta Tuohimaa
ISBN: 9789524924634
Kustantaja: Minerva
Kieli: Suomi
Painovuosi: 2011
Sivumäärä: 306
Sidonta: Sidottu, kovakantinen kansipaperein
Kunto: Hyvä

Muuta: Etukannen kansipaperin ylänurkassa vanhan hintatarran jämät.

"Lähes kaksitoista vuotta Christa Schroeder seurasi aitiopaikalta paitsi Kolmannen valtakunnan poliittisia ja sotilaallisia tapahtumia, myös Hitlerin ja tämän lähipiirin toimia ja käyttäytymistä.

Schroeder seurasi Hitleriä tämän matkoilla ympäri Euroopan ja teki muistiinpanot, kun Hitler saneli päiväkäskyjä joukoilleen. Schroeder oli paikalla silloinkin, kun Hitleriä vastaan tehtiin murhayritys 20.7.1944, ja hän oli mukana myös Führerin Berliinin-komentobunkkerissa sodan viimeisinä päivinä.

Schroeder antaa kiinnostavan sisäpiirinäkökulman sota-ajan keskeisiin tapahtumiin. Hänen muistelmiensa tärkein tavoite on kuitenkin yrittää valaista Hitlerin persoonallisuutta ja kertoa, millaisen miehen alaisuudessa hän tunsi työskentelevänsä. Kirja kuvaa, miten Hitler käyttäytyi kotioloissaan, sanellessaan muistioita, iltateehetkinä sihteerien huoneessa tai sotatoimipalavereissa upseeriensa kanssa. Se tuo esiin Hitlerin mieltymykset, päivittäiset rutiinit ja tavat, perhesuhteet ja jopa huumorintajun.

"Olin väärässä uskoessani, että voisin paljastaa Adolf Hitlerin ’todelliset kasvot’. Se on yksinkertaisesti mahdotonta, koska niitä on niin monet… Hän oli sekoitus valhetta ja totuutta, uskollisuutta ja väkivaltaa, yksinkertaisuutta ja luksusta, ystävällisyyttä ja brutaaliutta, mystiikkaa ja realismia, taiteilijaa ja barbaaria.""

Asiasanat: muistelmat, elämänkerta, henkilökuvaus, omaelämänkerta, hitler, toinen maailmansota, natsi-saksa, nazi, kolmas valtakunta, world war two, second, fasismi, natsiaate, reich, valtakunnanjohtaja

Katso myös muut myynnissä olevat edulliset kirjat!
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 55 vrk 6 h 38 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

4 € Sulkeutuu 55 vrk 6 h 38 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.