Kuvaus

Christer Boucht: ONNEA ETSIMÄSSÄ - Punaisesta Karjalasta Kaukoitään

Hyväkuntoinen, kovakantinen, kansipaperit, 1.painos, 1973, Kirjayhtymä.

* Matkallaan Alaskassa ja Kanadassa kesällä 1968 tapasi Christer Boucht ensimmäisen kerran kanadansuomalaisen avioparin Aino ja Eino Strengin, joiden lähes uskomattomiin elämänvaiheisiin tämä kirja perustuu. 

Eino Streng oli lähtenyt kolmivuotiaana 1912 vanhempiensa kanssa Vancouveriin ja Aino Kemi Rovanielmeltä 17-vuotiaana myös Vancouveriin. Taloudellisen lamakauden alkaessa muuttivat vasta-avioituneet Strengit tuhansien muiden tavoin Neuvosto-Karjalaan  rakentamaan itseelleen uutta, parempaa tulevaisuutta. Karu todellisuus murskasi kuitenkin pian siirtolaisten unelmat ja alituinen epävarmuus sekä kamppailu jokapäiväisesta leivästä kypsytti vähitellen Strengin päätöksen lähteä keinolla millä hyvänsä pois Neuvostolliitosta.

Monien jännittävien ja järkyttävinen vaiheiden jälkeen Strengit pääsivät siirtymään Karjalasta kaukaiseen Itään Amur-joen varrelle ja sieltä joitakin vuosia myöhemmin  Kaukasukselle Kaspian meren tuntumaan. Saksalaisten vallattua kylän, jossa Strengit asuivat, järjestyi heille vihdoin tilaisuuspäästä halki sodan repimän Euroopan ja sieltä edelleen Suomeen, Rovaniemelle. Seitsemäntoista vaellusvuoden koettelemusten ja  seikkaillujen  jälkeen palasi Strengin perhe - johon nyt kuului myös kaksi lasta - kotiin Kanadaan.*

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korotonta maksuaikaa ostoksille

Ensimmäinen kuukausi on aina täysin kuluton ja koroton uudelle asiakkaalle. Voit maksaa luoton pois heti tai halutessasi joustavasti enintään 36 erässä.

  • Avaa hakemus ja kirjaudu pankkitunnuksin
  • Täytä hakemus ja siirrä tilillesi tarvittava summa
  • Maksa ostokset

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

7,50 €
tai
Sulkeutuu 117 vrk 20 h 56 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

7,50 € Sulkeutuu 117 vrk 20 h 56 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.