Kuvaus

TOIMITUSKULUT

KANSI & LEVY: New/Mint kelmussa

Pituus: 125 min
Alue: 2
Ääni: DD Mono
Kuva: 1.77:1  16:9 Anamorphic Widescreen
Ohjannut: Uli Edel
Tuotantovuosi: 1981
Näyttelijät: Natja Brunckhorst, Thomas Haustein ja Jens Kuphal, David Bowie

Tekstitys suomi, ruotsi. tanska, norja

SISÄLTÖ:

Länsi-Berliiniin sijoittuvan elokuvan päähenkilö on 13-vuotias Christiane (Natja Brunckhorst), jonka vanhemmat ovat eronneet. Äidillä on uusi miesystävä, ja pikkusisko muuttaa isän luokse asumaan. Christiane löytää uudet kuviot alaikäisillekin avoimesta yökerhosta, jossa kaikki käyttävät huumeita. Ensirakkaus Detlev (Thomas Haustein) rahoittaa omaa riippuvuuttaan prostituutiolla, ja pian heroiinikoukkuun jäänyt Christianekin ansaitsee huumerahoja Bahnhof Zoon rautatieasemalla.

Elokuva herätti aikoinaan kohua monestakin syystä. Se perustui tositapahtumiin ja sen päähenkilöt ja heidän näyttelijänsä olivat alaikäisiä. Ennen kaikkea se kuvasi Länsi-Euroopan suurkaupungeissa 1970-luvulla räjähdysmäisesti lisääntynyttä huumeidenkäyttöä ja siihen liittynyttä prostituutiota inhorealistisemmin kuin ehkä yksikään toinen elokuva ennen sitä. Monien kauhuksi sekä tosielämän Christiane Felscherinowista että häntä näytelleestä Natja Brunckhorstista tuli nuorisoidoleja, ja varsinkin jälkimmäisen heroin chic-tyyliä jäljiteltiin laajasti. David Bowien säveltämä soundtrack siivitti elokuvan menestystä.

Huumeisen elämän kuvauksena Christiane F. on edelleen vaikuttava. Ohjaaja Uli Edel on hakenut autenttisuutta palkkaamalla statisteiksi oikeita heroinisteja. Silmissä kauhtuva Brunckhorst sulautuu hyvin heidän joukkoonsa. Tapahtumapaikat ovat harmaita betonilähiöitä, ankeita metroasemia ja likaisia käymälöitä. Kohtausten väleihin on leikattu kolkkoja otoksia yöllisistä alikulkutunneleista ja muista urbaanin autiuden symboleista.

Valtaosa elokuvan nuorista näyttelijöistä oli ensikertalaisia ja vain harva heistä jatkoi näyttelijän uralla. Natja Brunckhorst nähtiin vielä Rainer Werner Fassbinderin Querellessa (1982), mutta sen jälkeen hän pakeni julkisuutta ulkomaille. Aikuisena Brunckhorst on näytellyt lähinnä televisiossa. Yhdysvalloissa uraa luoneen Uli Edelin vuonna 2008 valmistunut Baader Meinhof Komplex oli ohjaajan ensimmäinen saksalainen teatterielokuva Christiane F:n jälkeen.

----------------------------------------------------------------------------------
*Pakkaan CD:t, DVD:t, LP:t ja sinkut aina kartonkipahviin enkä veloita pakkauksesta erikseen.
*Yhdistän ja postitan useampiakin voitokkaita huutoja.

*Lähetän paketin hyvinkin pian sen jälkeen, kun maksu on saapunut.

*Yleensä levystä tehty vain visuaalinen kuntoarviointi.

*Koteloissa saattaa olla hankaumaa; kotelot kuitenkin toiminnallisesti ehjiä ja cd:n pidikesakarat ehjiä jne.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 65 vrk 6 h 21 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

15 € Sulkeutuu 65 vrk 6 h 21 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.