Kuvaus

Pari minimaalista naarmua

 

  • City of God on elokuva, jonka teeskentelemätön kiihkeys ja vimma pitävät katsojan pihdeissään ensimmäisestä viimeiseen otokseen asti." – Tapani Maskula / Turun Sanomat
  • "Aina silloin tällöin jostain yllättävästä maailmankolkasta ilmestyy elokuva, joka saa koko maailman haukkomaan henkeään." – Tarmo Poussu / Ilta-Sanomat

City of God kuvaa järjestäytyneen rikollisuuden kasvua Rio de Janeiron lähiössä 60-luvun lopulta 80-luvun alkuun.

City of Godin pääosassa ei ole henkilö vaan paikka, yksi Rio de Janeiro vaarallisimmista asuinalueista. Kertoakseen tämän paikan tarinan elokuva kertoo useiden henkilöiden tarinan. Tapahtumien todistajana toimii kertoja: Busca-Pé, köyhä musta poika, joka on liian heikko ja pelokas ryhtyäkseen rikolliseksi mutta myös liian fiksu ryhtyäkseen alipalkattuun työhön. Hän kasvaa hyvin väkivaltaisessa ympäristössä, joka ei tarjoa juuri mahdollisuuksia. Mutta hän myös huomaa voivansa nähdä todellisuutta toisenlaisella tavalla: taiteilijan silmin. Lopulta hänestä tulee valokuvaaja. Se on hänen lunastuksensa.

City of God kuvaa järjestäytyneen rikollisuuden kasvua Rio de Janeiron lähiössä 60-luvun lopulta 80-luvun alkuun. Paulo Linsin romaaniin pohjautuva tarina perustuu tositapahtumiin.

Ohjaaja Fernando Meirelles ja apulaisohjaaja Katia Lundi harjoittelivat yli sadan lapsen ja amatöörinäyttelijöiden kanssa kahdeksan kuukautta ennen kuvauksia. Näyttelijäkaarti elää elokuvassa elämää, joka on hyvin lähellä heidän arkitodellisuuttaan, mikä tekee elokuvasta lähes dokumentaarisen. Tämä totuudenmukaisuus tekee City of Godista paljastavan elokuvan.

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 108 vrk 4 h 31 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

4 € Sulkeutuu 108 vrk 4 h 31 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.