Kuvaus

Kaksi pehmeäkantista pokkaria

Clive Barker: Abarat
Wsoy 2011
Alkuteos ilmestynyt 2002.

Bram Stroker Award for Superior Achievement for Younger Readers 2002.

Maailmassa,
jossa aika on paikka,
uskomaton matka
on aluillaan...

Chickentownissa keskellä Amerikkaa elää nuori Candy Quackenbush, tyttö joka etsii turhaan elämänsä suuntaa ankean pikkukaupungin kuvioista.

Candy on odottanut kohtalon pyyhkäisevän hänet Chickentownista. Silloin hän kohtaa preerialla salaperäisen Jonni Velmun (joka kantaa sarvissaan seitsemää veljeään). Eikä Candya pyyhkäise pois aalto, vaan kokonainen meri.

Meri kantaa Candyn Abaratiin. Abarat on saaristo jonka jokainen saari on yksi vuorokauden tunti. Siellä Suuri Pää valvoo Iltakahdeksan hämäriä vesiä ja lohikäärmeet uivat Iltapäivän Kello Kolmen rannoilla. Gorgossiumia, Keskiyön saarta, hallitsee Keskiyön Herra, Kristoffer Kalma. Abaratin aika on sikäli erilainen, että siellä on saari myös 25. tunnille.

Candy vaeltaa Abaratin oudon maailman läpi. Hän kohtaa niin ystäviä kuin vihollisia. Tielle osuu mekaanisia ötököitä, jättiläiskoita, vitkaskissoja, mutamiehiä ja murhanhimoinen velho orjineen. Vähitellen Candy tajuaa: hän on ollut Abaratissa ennenkin.

Hänen kohtalonsa on sidottu tähän maailmaan, joka hänen täytyy pelastaa tuholta, pimeiden voimien orjuudelta. Se on outo tehtävä oudolle sankarittarelle, mutta siihen hänen on tartuttava, loitsujen ja rohkeuden avustamana.

Sillä Abaratissa kaikki on mahdollista.
---------------------------------------------------------
Clive Barker: Lumon päivät, sodan yöt (Abarat 2)
WSOY pokkari 2011
Alkuteos Abarat: Days of Magic, Nights of War ilmestynyt 2004.

Locus-palkintoehdokas 2005, British Fantasy -palkintoehdokas 2005.

Komean Abarat-saagan ensimmäinen osa esitteli Abaratin saariston, sen uskomattomat asujat sekä Candy Quackenbushin. Nuori sankaritar jatkaa nyt seikkailujaan gesrotta Malingon kanssa. Keskiyön Herra Kristoffer Kalma haluaa saada Candyn käsiinsä hinnalla millä hyvänsä. Mutta miksi? Mitä Kalma voisi haluta tavallisesta Minnesotan tytöstä? Ja miksi Abaratin maailma on alkanut tuntua Candysta omituisen tutulta? Miksi hän osaa käyttää taikavoimia, joita ei edes muista opetelleensa?

Kalma lähettää Candyn perään Ristirastikkaan, Otto Houlihanin. Candy ja Malingo saavat paeta henkensä edestä, mutta näkevät matkallaan myös uusia ihmeellisiä olentoja - sekä tietysti vanhoja tuttuja. Candyn kumppanien on taisteltava aikaa vastaan pelastaessaan Candya Kalman ikeestä, ja Candyn on selvitettävä menneisyytensä salaisuus ennen kuin Yön ja Päivän voimat kohtaavat ja Kaikennielevä Keskiyö lankeaa saaren ylle. Sota on alkamassa. Ja Candylla on edessään suuria valintoja, joista riippuu koko hänen tulevaisuutensa...

Clive Barker on kirjoittanut yhteensä kaksikymmentä kirjaa lapsille ja aikuisille. Hänen fantasia- ja kauhuromaaninsa ovat olleet suuria maailmanmenestyksiä. Clive Barker on myös kuvataiteilija, elokuvaohjaaja ja -tuottaja.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 100 vrk 1 h 7 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

8 € Sulkeutuu 100 vrk 1 h 7 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.