Kuvaus

Jim Collins - Jerry I. Porras: Pysy parhaana: Kestäväksi kehitetty

  • Talentum, 2004; kovakantinen kirja, 419 sivua; hyväkuntoinen kirja
  • HINTA: 9 euroa + toimituskulut 7 euroa postipakettina = 16 euroa (HUOMIO: Samaan pakettiin mahtuu halutessa vielä muitakin saman myyjän kohteita yhteisillä toimituskuluilla. Katso esim. talous - Haku - Huuto.net)
  • TEE NÄIN: Klikkaa Osta, niin saat huutonetiltä automaattisen viestin, jonka lopusta löydät myyjän sähköpostiosoitteen ja tilinumeron. Maksa kirja/kirjat/lehdet ja toimituskulut, niin myyjä lähettää kohteen kun maksu on tullut perille. Voit myös pyytää myyjältä laskun. (Jos ostat samalla useamman saman myyjän kirja/lehteä, niin älä maksa yksittäisiä kohteita ennen kuin koko paketin sisältö on selvä ja myyjä on ilmoittanut yhteiset toimituskulut)

Yleisesti kai luullaan, että menestyvän yrityksen salaisuus on jokin uskomattoman ylivertainen liikeidea tai vertaansa vailla oleva visionäärinen johtaja. Yleinen harhakäsitys on myös se, että menestyvän yrityksen historia on ollut pelkkää nousukiitoa. Jim Collins romuttaa nämä liike-elämän myytit kirjassaan Pysy parhaana – kestäväksi kehitetty. Lähtökohtana näiden olettamien kumoamiseen on se, että jokainen ”loistoidea” – tuote tai palvelu jää aivan varmasti ajastaan jälkeen. Jokainen ”suuri” johtaja kuolee ennemmin tai myöhemmin. Kuitenkin poikkeukselliset yritykset porskuttavat vuodesta toiseen. Silloin on kyse jostakin muusta.

Jim Collins vertailee kirjassaan poikkeuksellisen hyviä yrityksiä toisiin yrityksiin, jotka eivät ihan yllä samaan sarjaan, mutta joilla kuitenkin oli samat edellytykset olla alansa huippuja. Hän tutkii niitä seikkoja, jotka erottavat heidät toisistaan. Kirjassa Collins on nimennyt poikkeuksellisen menestyvät yritykset ”visionäärisiksi yrityksiksi” ja lähes yhtä menestyneet yritykset ”verrokkiyrityksiksi”.

Collinsin mielestä visionäärisen yrityksen voisi perustaa kuka vain. (Kirjassa visionäärisiksi yrityksiksi on nimetty mm. Sony, IMB, Motorola, 3M, Philip Morris, Hewlett & Packard ja Boeing.) Hän kuitenkin painottaa, että sellaisen ihmisen täytyy toimia pitkäjänteisesti ja yrityksellä täytyy olla tietty perusideologia. Pitää olla myös halua kehittää yritystä sen itsensä vuoksi – sisäistä vimmaa, ja halua tiedostaa mitä yritykselle tapahtuu tulevaisuudessa, myös silloin, kun itse ei ole enää kykenevä työhön. Visionäärisestä yrityksestä on turha haaveilla silloin, jos aikomuksena on perustaa yritys, kehittää sitä nopeasti, ansaita paljon rahaa ja jäädä sitten eläkkeelle...

hakusanat: liiketalous yritykset talous kauppatiede yhteiskunta yrityshistoria

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 36 vrk 1 h 13 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

9 € Sulkeutuu 36 vrk 1 h 13 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.