Kuvaus

Cry Freedom (Huuto vapaudelle) DVD 

Huuto vapaudelle on Richard Attenborough'n vuonna 1987 ohjaama on runsaasti palkittu todellisuuteen pohjautuva draamaelokuva eteläafrikkalaisen kansalaisoikeusaktivistin Steve Bikon ja valkoisen päätoimittajan Donald Woodsin ystävyyssuhteesta, joka saa Woodsin panemaan henkensä alttiiksi paljastaakseen apartheid hallinnon julmuudet maailmalle.
Elokuva perustuu Donald Woodsin kirjoittamiin teoksiin, jotka käsittelivät kyseistä aihetta. Elokuva oli ehdolla kolmeen Oscar-palkintoon, joista merkittävin oli Denzel Washingtonin uran ensimmäinen ehdokkuus parhaasta miessivuosasta.
Elokuvan ilmestymisen aikana vuonna 1964 vangittu Nelson Mandela oli edelleen kalterien takana, eikä ollut näköpiirissä, että hän välttämättä ikinä vapautuisi. Toisin kuitenkin kävi. 
Etelä-Afrikan kansalaisoikeusliikkeen toiminnalla ja valtavalla kansanvälisellä painostuksella oli vaikutusta ja Mandela vapautui kymmenen tuhannen vankilapäivän jälkeen keväällä 1989. Siitä alkoi prosessi joka johti Etelä-Afrikan siirtymiseen enemmistövaltaan ja Mandelan valintaan presidentiksi vuonna 1994.


Ohjaus: Richard Attenborough
Pääosissa: Denzel Washington, Kevin Kline, Penelope Wilton
Valmistusvuosi: 1987
Kesto: 2 h 31 min

Suomitekstitys on.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 34 vrk 12 h 40 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

3,90 € Sulkeutuu 34 vrk 12 h 40 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.