Kuvaus

Suomiprintti. Blu-ray.

Dallas Buyers Club on vuonna 2013 ensi-iltansa saanut Jean-Marc Valléen ohjaama elämäkerrallinen draamaelokuva. Sen pääosissa ovat Matthew McConaughey, Jennifer Garner, Jared Leto ja Steve Zahn. Elokuva perustuu tosielämän Ron Woodroofin elämään ja hänestä tehtyyn artikkeliin The Dallas Morning News -lehdessä, joka julkaistiin vuonna 1992.

Elokuva sai ensi-iltansa Toronton elokuvajuhlilla 7. syyskuuta 2013. Suomessa elokuvan ensi-ilta oli 31. tammikuuta 2014.

Dallas Buyers Club palkittiin parhaan miespääosan (Matthew McConaughey), miessivuosan (Jared Leto) ja maskeerauksen Oscareilla, oltuaan ehdolla myös muun muassa parhaasta elokuvasta ja alkuperäisestä käsikirjoituksesta. Elokuva palkittiin myös kahdella Golden Globe -palkinnolla: paras miespääosa draamaelokuvassa ja paras miessivuosa. McConaughey ja Leto palkittiin myös parhaan miespääosan ja miessivuosan SAG-palkinnoilla.

on Woodroof (Oscar-voittaja, Golden Globe -palkittu Matthew McConaughey, Killer Joe, Bernie ja Oikeuden palvelija) on teksasilainen sähköinsinööri, joka rakastaa rodeota, naisia ja päihdyttäviä aineita. Woodroof elää villiä ja vapaata poikamieselämää vailla huolta huomisesta. Kaikki muuttuu, kun Ron sairastuu. Vuosi on 1985 ja Ron saa kuulla saaneensa HIV-infektion. Lääkärit antavat hänelle 30 päivää elinaikaa. Aikana, jolloin sairaudesta luultiin enemmän kuin tiedettiin, diagnoosi tarkoitti lyhyttä, tuskien ja häpeän täyttämää elämää ennen nopeasti koittavaa kuolemaa.

Woodroof ei tyydy kohtaloonsa. Edes tieto hoitokeinojen ja lääkkeiden puuttumisesta ei lannista miestä, vaan hän ryhtyy aktiivisesti etsimään vaihtoehtoisia hoitokeinoja ja parasta mahdollista lääkitystä itselleen ja kohtalotovereilleen. 

Elokuvan on ohjannut Jean-Marc Vallée Craig Bortenin ja Melisa Wallackin käsikirjoituksen pohjalta. Sivurooleissa nähdään McConaugheyn tapaan Oscarilla ja Golden Globella roolistaan palkittu Jared Leto (Chapter 27) sekä Jennifer Garner.

Dallas Buyers Club on voittanut kolme Oscar-palkintoa, kaksi Golden Globea sekä mm. kaksi Screen Actors Guild -palkintoa.

Näyttelijät

 Matthew McConaughey … Ron Woodroof  

 Jennifer Garner … Eve Saks  

 Jared Leto … Rayon  

 Steve Zahn … Tucker  

 Dallas Roberts … David Wayne  

 Michael O'Neill … Richard Barkley  

 Denis O'Hare … Dr. Sevard  

 Griffin Dunne … Dr. Vass  

 Jane McNeill … Francine Suskind  

 James DuMont … Rayonin isä  

 Bradford Cox … Sunny  

 Kevin Rankin … T. J.  

 Lawrence Turner … Larry  

 Matthew Thompson … Effeminate Man  

 Adam Dunn … Neddie Jay  

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 6 vrk 8 h 3 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

6 € Sulkeutuu 6 vrk 8 h 3 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.