Kuvaus

Dante 01  (DVD)

 

DANTE 01: Vankila-alus galaksin laidalla. Käytäviä kansoittaa äärimmäinen kaarti: Caesar (Dominique Pinon) jakaa lounaansa Lasaruksen ja Buddhan kanssa... ellei Rasputin tai Attila riehaannu liikaa... tai Moolok ahmi kaikkea.

Sotilaiden ja tiedenaisten kovin ottein johtama vankila-alus on omistettu uusinta nanoteknologiaa testaaville äärimmäisille hoitomuodoille. Kunnianhimoiselle ja vetävälle Elisa B:lle (Linh Dan Pham) vangit ovat pelkkää kokeisiin sopivaa karjaa, pidättyväisempi Persephone (Simona Maicanescu) ylläpitää eettistä silmänlumetta ja ihmisarvoa ? huonolla menestyksellä. Uusi tulokas Pyhä Yrjö (Lambert Wilson) sotkee metallisen labyrintin pimeät kuviot.

Jeunet & Caro -kaksikko mullisti 1990-luvulla euroelokuvaa fantasioillaan Delicatessen ja Kadonneiden lasten kaupunki. Parivaljakon tuotannoissa visuaalisesta ilmeestä päävastuun kantanut, julkisuutta vältellyt Marc Caro tekee nyt järisyttävän paluun pitkän elokuvan pariin 13 vuoden tauon jälkeen.

Caro on loihtinut visuaalisesti ällistyttävän ja äänisuunnittelultaan paranoidin hardcore-teknofantasian. Metalli hikoilee seksikkäästi. Kamera syöksyy yhtä kiivaasti ulkoavaruuteen ja verisuonten sisään. Ulkoinen ja sisäinen trippi yhdistyvät hengästyttäväksi matkaksi kohti raamatullista kliimaksia.

 

Ensiesitysvuosi
2008

Ohjaus
Marc Caro

Käsikirjoitus
Marc Caro
Pierre Bordage

Näyttelijät
Lambert Wilson
Linh Dan Pham
Dominique Pinon
Yann Collette
Bruno Lochet
François Levantal
Simona Maicanescu
Gerald Laroche
François Hadji Lazaro
Lotfi Yahya Jedidi

 

Kesto:  82 min

Tekstitys:  englanti

R2

K-18

UK julkaisu

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 93 vrk 20 h 39 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

8,30 € Sulkeutuu 93 vrk 20 h 39 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.