Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

[0116]

KLIKKAA KUVA ISOMMAKSI.

OK iskussa oleva (Irroitettavissa kansipapereissa kevyttä kulmaa) kovakantinen ensipainos Vladimir Horowitzin ystäville.

David Dubal:  Keskusteluja HOROWITZIN kanssa

"Harva ihminen on yltänyt alallaan niin kiistattomaksi ykköseksi kuin Vladimir Horowitz, vuosisatamme kuuluisin pianisti, teknisesti vertaansa vailla oleva virtuoosi.

Horowitz oli herkkähermoinen ja vaikea taiteilija. Lähes puolet urastaan hän vietti syrjään vetäytyneenä ja teki vain levytyksiä. Siksi hänen "come-backinsa" olivat juhlittuja tilaisuuksia, joiden lippuja jonotettiin yli yön. Hänellä oli etenkin viimeisinä vuosinaan vain vähän ystäviä. Sellainen oli kuitenkin New Yorkin Juilliard School of Musicin professori David Dubai, joka piti Horowitzille seuraa tämän elämän kolme viimeistä vuotta. Heidän keskustelunsa koskivat ennen muuta pianosäveltäjiä ja eilispäivän suuria kollegoita mutta myös nuoremman polven lupauksia, joita Dubai kuljetti Horovvitzin kuultaviksi. Horowitz arvioi heitä suorasukaisesti mutta käsittelee yhtä armottomasti myös omia levytyksiään.

Merkittävä osa pianomusiikin henkilöhistoriaa kulkee kirjassa lukijan silmien ohi. Liitteenä on Horowitzin CD:nä julkaistujen äänitteiden luettelo."

Venäjän vallankumouksen jaloista ensin Eurooppaan ja sittemmin New Yorkiin asettunut Vladimir Horowitz (1903-1989) oli yksi kaikkien aikojen parhaita pianisteja. Häntä pidetään romanttisen virtuoosiperinteen ehkäpä viimeisenä puhtaana edustajana, ja hänen esiintymisensä olivat aina tapauksia. Horowitz pysyi pitkän elämänsä loppuun asti hyvässä kunnossa niin henkisesti kuin fyysisestikin — hänen viimeiset äänityksensä on tehty vain pari päivää ennen hänen kuolemaansa.

Toimittaja ja professori David Dubal, huipputason pianisti itsekin, sai maestro Horowitzin viimeisinä elinvuosina viettää runsaasti aikaa hänen seurassaan. Horowitz eli melko syrjäänvetäytyvää elämää vaimonsa Wandan (joka oli itsensä Arturo Toscaninin tytär) kanssa talossaan, johon vain harvoilla ja valituilla oli pääsy. Dubalin tietämys klassisesta musiikista ja loppumaton ihailu Horowitzin pianotaidetta kohtaan avasivat kuitenkin ovet maestron olohuoneeseen. Keskusteluja Horowitzin kanssa käy läpi näiden intiimien illanistujaisten satoa ja luo samalla lähikuvan taiteilijasta, joka teki pianolla käytännössä mitä ikinä vain tahtoi.

Taiteilijana Horowitz oli ehdottoman loistelias. Hänen tulkintansa elivät jatkuvasti, ja hän etsi jatkuvasti uusia tapoja ilmaista itseään. Horowitzin tekninen taituruus oli niin korkealla tasolla, ettei hän joutunut juurikaan enää miettimään, miten jokin asia voidaan toteuttaa, vaan ennemminkin miksi. Toisaalta ihmisenä Horowitz oli oikukas ja hemmoteltu. Hänen kanssaan keskustellessaan oli koko ajan oltava varuillaan ja herkkä lukemaan maestron mielenliikkeitä, sillä Horowitz oli tottunut saaman kaiken haluamansa. Ja jos jokin asia ärsytti häntä, hän ilmoitti sen taatusti muillekin.

David Dubalin henkilökuva Vladimir Horowitzista on onnistunut ja kiinnostava teos. Jokaiselle musiikinystävälle on antoisaa lukea Horowitzin omia mielipiteitä musiikista ja sen esittämisestä, sen esittäjistä ja säveltäjistä. Keskusteluja Horowitzin kanssa ei kuitenkaan ole mitään teoreettista ja eritysen syvältäluotaava musiikinhistoriaa, sillä David Dubal on pyrkinyt tekemään kirjastaan riittävän kevyen ja helposti luettavan. Hänen ja Horowitzin keskustelujen tunnelma ja henki kyllä välittyvät vähän yksinkertaistettunakin. Tämä kirja kannattaa lukea.

Suomentanut Seppo Heikinheimo

WSOY:n graafiset laitokset Juva 1992

Kirja painaa reilusti yli 500g


VOITTOHUUTO ja PK. 5.95e TILILLE ja PAKETTIA POSTIIN.

PK.  on viitteellinen ja se veloitetaan ostohetkellä POSTI:N hinnaston mukaan. POSTI vain tuntuu nostavan hintoja niin tiheään, että kohteessa saattaa olla jo huudon päättyessä "vanha Postitus hinta" :-Edelliset korotukset olivat 02/15, 01/14, 06/13 ja 10/12

PS. Valitettavasti en ole ennustaja, joten en voi tietää noista korotuksista ennakkoon, mutta  pyrin silti  aina pitämään tiedot ajantasalla, mutta minulla on vaan niin paljon kohteita myynnissä, että ei toivoakaan aina korotusten tullen päivittää tietoja ajantasalle, siinä menisi nääs päiviä / viikkoja.

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korotonta maksuaikaa ostoksille

Ensimmäinen kuukausi on aina täysin kuluton ja koroton uudelle asiakkaalle. Voit maksaa luoton pois heti tai halutessasi joustavasti enintään 36 erässä.

  • Avaa hakemus ja kirjaudu pankkitunnuksin
  • Täytä hakemus ja siirrä tilillesi tarvittava summa
  • Maksa ostokset

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

3,95 €
Ilmoitus on sulkeutunut 13.1.2018 8:26

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.