Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. James M. Cain: VAHINKO KELLO KAULASSA. Suomentanut Eero Huhtala. 1970 Crime Club (teoksen ensimmäinen painos; teos on ilmestynyt Otavan kustantamana nimellä Vahinko kello kaulassa 1979 ja nimellä Postimies soittaa aina kahdesti 1990). 160-sivuinen nidottu kirja, kannessa pieniä taittumia ja joku painuma, kannen ja selän taitteessa repeämää, kannen C- ja D-kirjaimia koristeltu kuivatäytekynällä (ks. kuva), muuten ehjä ja siisti, viimeisellä tekstisivulla aikaisemman omistajan tekemä herkkäviivainen rinnemaisemapiirros, ei (muita) merkintöjä.

Vahinko kello kaulassa (1970) on teoksen The Postman Always Rings Twice (1934) suomennos, joka on julkaistu myös nimellä Postimies soittaa aina kahdesti (1990). Todentuntuisen tarinan tapahtuma-paikkana on Kalifornia ja aiheena tuttu kolmio: mies, vaimo, rakastaja. Vankiloissa istunut maankiertäjä Frank Chambers osuu pieneen Kahden Tammen majataloon, jota isännöivät kreikkalainen Nick Papadakis ja hänen vaimonsa. Cora on aistillinen kaunotar ja halveksii rasvaista miestään, jonka on ottanut paremman puutteessa. Majataloon töihin pestatun Frankin ja Coran välillä leimahtaa niin kuumasti, että pian Nick alkaa olla liikaa rakastavaisille. Tapahtumien kulku on väistämätön. James M. Cain kertoo intohimotarinan vaiheet ja ironisen loppusolmun vakuuttavan mestarillisesti: tunnelman vahva eroottisuus ja väkivaltaisuus on enemmän kuin käytettyjen sanojen summa.

Yhdysvaltalainen James Mallahan Cain (1892 Annapolis, Maryland – 1977 University Park, Maryland) syntyi irlantilaiseen katolilaisperheeseen. Ensimmäisen maailmansodan loppuvaiheissa hän värväytyi Yhdysvaltain armeijaan ja Ranskassa ollessaan kirjoitti armeijan lehteen. Yhdysvaltoihin palattuaan Cain oli toimittajana New York World’issa ja American Mercury’ssa sekä 1930-luvulla käsikirjoittajana Hollywoodissa. Cainia pidetään amerikkalaisen kovaksikeitetyn thrillerikirjallisuuden ja roman noir -tyylin edustajana, vaikka hän itse vastusti luokittelua; hän ei pyri olemaan kova tai synkkä tai keksi mitään sellaista, mitä keskiverto mies amerikkalaisessa kaupungissa tai maaseudulla ei voisi tehdä tai sanoa. Cainin esikoisteosta Our Government (1930) seurasivat thrillerit The Postman Always Rings Twice (1934) ja sen jatko-osa Double Indemnity (1936). The Postman Always Rings Twice –teos oli ilmestyessään sensaatio: se kiellettiin Kanadassa ja sen filmaus sallittiin Yhdysvalloissa vasta 1944 (sitä ennen se oli filmattu Ranskassa 1939 ja Italiassa 1943; teos filmattiin Yhdysvalloissa myös 1981). James M. Cainin paristakymmenestä teoksesta on suomennettu vain hänen läpimurtothrillerinsä: The Postman Always Rings Twice on ilmestynyt kahdella eri nimellä, Vahinko ei tule kello kaulassa (1970) ja Postimies soittaa aina kahdesti (1990), sekä Double indemnity nimellä Nainen ilman omatuntoa (1982). Cain jatkoi kirjoittamista 85-vuotiaaksi, kuolemaansa asti, ja julkaisi parikymmentä teosta.

James M. Cainin romaaneihin tai kertomuksiin perustuvat elokuvat She Made Her Bed (USA 1934; perustuu tarinaan "The Baby in the Icebox"), Le Dernier tournant (Ranska 1939; The Postman Always Rings Twice), Ossessione (Italia 1943; The Postman Always Rings Twice), Double Indemnity (USA 1944), Mildred Pierce (USA 1945), The Postman Always Rings Twice (USA 1946), Slightly Scarlet (USA 1956; Loves Lovely Counterfeit), Serenade (USA 1956), The Postman Always Rings Twice (USA 1981), Butterfly (USA 1982) ja Girl in the Cadillac (USA 1995; The Enchanted Isle).

 

2. David Hume: KUOLEMAN TALO. Päällys: Osmo Kaipainen. 1971 Otavan Kolibri-kirjasto (5. painos). 231-sivuinen nidottu kirja, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Kuoleman talo (They called him death 1934, suom. 1938) -teoksessa Cardbyn etsivätoimistoon saapuu kauhistunut mies, lordi Morne, jonka tytär Lena on sortunut huumausaineitten orjaksi. Tämän tietää myös salaperäinen kiristäjä, jota kutsutaan Kuolemaksi. Mick Cardby tarvitsee totisesti terävää älyään ja raudanlujia nyrkkejään, mikäli hän aikoo selvittää välinsä Kuoleman kanssa.

Englantilainen David Hume (oikealta nimeltään John Victor Turner, 1900 – 1945) on kirjoittanut yli 40 suosittua rikosromaania, joista on suomennettu parikymmentä, suurin osa jo 1930-luvun lopulla. Hänen ensimmäinen teoksensa Bullets Bite Deep ilmestyi vuonna 1932 (suom. Täysosumia 1938). Useimmissa teoksissa päähenkilöinä ovat Scotland Yardin rikoskomisario Richard Cardby ja hänen poikansa lontoolainen yksityisetsivä Mick Cardby.

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 80 vrk 11 h 3 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

3 € Sulkeutuu 80 vrk 11 h 3 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.