Kuvaus

DDR:n ammattiliitton eli F D G B = Freie Deutsche Gewerkschaftsbund  asema oli maassa vakaa.    Koska lakkoja ei maassa oikeastaan ollut, sillä tehtaat ja työnantaja oli DDR kansa (valtio) itse, sama jota työntekijät edustavat, niin ammattiliiton rooli oli hieman erikoinen. Mutta juhlat olivat isoja, hauskoja ja kosteita! Myös miehet ja naiset olivat varsin tuttavallisia , voisi jopa sanoa hyvinkin  läheisiä ja hauskaa oli aivan kaikilla. Työ ei luonut stressiä .
Vappumarssit ja muut tapahtumat toivat paikalle myös musiikki ihmisiä ja lippuja, viirejä. Virallinen FDGB lippu ja heidän lipputangon päässä komeili tämä merkki. Metallivalua, 17cm pitka, leveys 10,5 cm, 30  mm reikä lipputankoa varten. On aivan aito , paksuus 8 mm ja painaa 181 g. Vasenmisto ja kansa siinä kättelevät. Katto-organisaatio oli perustettu jo vuonna 1945 ja mistä lie alasammutusta vihollislentokoneen alumiinista valettu symboolinen lipputangon nuppi. 
Ammattiliitolla oli oma lehti nimeltään Tribüne ja siinä oli paljon ajatuksia,kuinka työntekijän asemaa pitäisi parantaa. Erilaisia ammatti liittoja oli Itä-Saksassa eli DDR:ssä kaikkiaan 16 kpl. 
Vuosi 1989 lokakuu:
Kun yllättäen täysin rauhanomaisesti ja ilman länsimaiden atomipommeja ja konetuliaseita meni DDR:n kansa  yhtenä miehenä Itä-Berliinissä raja-asemalle ja sanoi omille sotilailleen: " Kansan vapauden nimessä, avaa portti Länsi-Berliiniin , ole hyvä  sotilas " Toki jo kuukausien ajan oli Itä-Saksan kansalaisia vaeltanut Unkarin ja Tzekin rajojen kautta Itävaltaan ja sieltä "vanhaan kunnon Saksaan". Neuvostoliitto ja koko kommunistien järjestelmä vapisi ja säröili jo kauan. Tarkoittiko se sitä, että kapitalistinen järjestelmä on se ainoa oikea?

Ei tietenkään, se tarkoitti oikeastaan vain sitä, että sellainen poliittinen keinotekoinen järjestelmä, mitä Neuvostoliitto piti yllä ja oli rakentanut, ei ollut toimiva. Se ei ollut kommunistinen, vaan sosialistinen sekasotku..... 

Myöskään kapitalistinen järjestelmä ei ole paratiisi, vaan aivan kaikkea muuta.  Sitä oikeaa järjestelmää etsitään yhä  ja nykyistä kapitalistista järjestelmää joudutaan varmasti hiomaan ja vielä monta kymmentä kertaa....millainen järjestelmä lopulta voittaa, kuka tietää.   Maailman nykyajan suuntaukset  ennustavat menoa jonkinlaiseen harvojen rikkaiden oligarhien ( sekä länsimaiden että itä-valtioiden oligarhien  )  diktatuuriin, jossa vallassa olevien länsi-oligarhien etuja  valvoo eliitti porukan omistama lehdistö ja internetti.   Puhutaan myös siitä, että  se vaatisi kansalta ruutiaseiden pois ottoa, ja  aseenkantoluvan saannin  pitäisi olla hyvin hankala juttu, sillä aseistettu kansa on vaarallinen juuri pienelle rikkaalle kansan eliitti-johdon  osalle. Vaara uhkaa oman maan sisältä, ei ulkoa !

Takaisin siis DDR valtioon:

Siihen päättyi DDR valtion tarina 7. lokakuuta 1989.  Se aalto löi Neuvostoliittoon asti ja Jeltzin, paljon vihattu alkoholisoitunut johtaja aloitti aikakauden, joka merkitsi Neuvostoliiton loppua. Jeltzin alkoholin käyttö oli koko kansan vitsinä ja hän myi omiin nimiinsä valtion omaisuutta rikkaille oligarheille----usein vain murto-osalla niiden oikeasta arvosta. Jeltzin ei ollut siis Venäjän kansan asialla, vaan omalla asialla ja  teki kauppoja ja rahat omiin liivintaskuihin, hän oli petturimaisesti omaa kansaansa vastaan. Kauppojen laillisuus oli kyseenalaista, voi sanoa suoraan, että  korrupio kukoisti.   Outoa on sitävastoin se tosiasia , että lännessä Jeltzin oli hyvin pidetty johtaja ;)      

Ehkä siksi, että hän oli tyhmä ja ei ajatellut omaa kansaansa  vaan oli korruption sisäisesti mädäntämä ja  hän antoi , suorastaan jakoi, koko Venäjän valtion omaisuuksia oligarheille ja länsimaille....tietysti kirjoittivat länsi mediat (lehdistö, uutiset TV) että nyt on Venäjällä kunnon hyvä johtaja.  Kun kapitalistisen  Venäjän Federaation vallanjohtoon astui Mr. Putin, niin hän ei ruvennut palauttamaan ja mitätöimään oligarhien tehtyjä kauppoja, koska se olisi tarkoittanut melko varmaan murhaa.....mutta hän ei sietänyt vilpillisellä tavalla rahavallan omaavia oligarheja. 

 Ostin tämän lipun kaksi metriseltä isolta DDR mieheltä.... käytetty antiikkia historiaa, säilytä jälkipolville!
A03SP501a  Lipputangon nuppi, metallia ja DDR ammattiliiton virallinen aito lipputanko, mistä irroitettu. Kohde on Hampurissa, Saksa ja  tämä esine on varmasti aito ja kuului rumpujen marssimusiikin ja kosteiden juhlien aikakauteen. Säilytä, museo tavaraa.

Ammattiliitot ovat ja olivat myös Länsi-Saksassa vahvoja, samoin USA:n ammatti liitot nujersivat aikoinaan monia miljonääriä.

Hieman minun omaa käsityskantaani kohteeseen, syventäen tämän kohteen taustaa:

DDR valtion idea oli sosialismi kommunistisen periaatteen mukaan, sovellettuna Saksaan. No, voisi ajatella, että kommunismin isä ja idean luoja oli saksalainen Mr. Karl Marx, että se sopii kuin nakutettu Saksaan. 

Valitettavasti näin ei ollut asia.   Saksan Trier kaupungin juutalainen asianajaja nimeltään Karl Marx piti esikuvanaan Englannin saaren teollistumista ja hänen  näkökulma oli kapea. Hän näki kaiken vain tehtaan omistajan silmin, tuotantoa ja voittoa. Mutta jonkun on ostettava tehtaiden tuotteet ja tätä  markkina ideaa hän ei ymmärtänyt koskaan, vaan hän oli aivan liikaa "fakki-idiootti".
Sosialismi-kommunismi  ei toiminut myöskään DDR:ssä, vaikka siellä se toimi juuri parhaiten.

DDR tarina ja valtio oli hyvä ? Ei, ei ollenkaan. Heidän vakoilu organisaatio STASI vakoili jopa oman maan kansalaisia ja salakuunteli heidän puhelimia, saattoi kuunnella mikrofoneilla asunnon sisällä käytyjä puheita jne.. loukkasi siis röyhkeästi ihmisten privat suojaa ja kirjesalaisuuksia. Kaiken sanottiin palvelevan  Valtion turvallisuutta ja pahoja "mörkö länsi trolleja "  nähtiin kaikkialla uhkana ja lehdistö varoitti koko ajan kansaa lukemasta valehtelevia "länsi-trolli " lehtiä.   Valehtelua oli kaikkialla jo silloin, sekä idässä ja myös lännessä. 

Karl Marx tuntenut itse ketään työntekijäpiirin edustajaa.  Ensinmäinen signal siitä, että joku taho on ottamassa vapautta pois kansalta on sensuuri tiedonvälityksessä.    Kun kaikki uutiset toitottaa vain negatiivista muista kansoista ja aivopesu mylly on käynnissä, varoitetaan ja kielletään jopa kuuntelemassa, katsomasta vastavoimien kirjoituksia, kuvia lehtiä, internettiä, ollaan jo kaikkea muuta kuin vapaa..... on samantekevää, onko kyse silloin idästä vai lännestä, sillä suuri sensuuri aivopesu on toimimassa, ja vaara on todellinen !     Järjestelminen  vuosia vuosikymmeniä jatkuva valvottu aivopesu ja mielikuvan  käsityksien muokkaaminen voi johtaa jopa sotaan, jolloin maksetaan kauhea hinta siitä, ettei valvottu  mielipiteen vapautta. 

Muista, aina kun joku haukkuu vaikka Iran maata, pitäisi saada lukea myös heidän käsitys haukkumisen syistä ja perusteista, tasapuolisuuden nimissä olisi molempien saatava kertoa oma katsontakanta.... oli se sitten mikä vaan. Maassa oleva toimittaja on puun ja kuoren välissä, jos hän "puolustaa " kirjoituksellaan esim. juuri Iran maata, saa hän omalta työnantajaltaan potkut. Kun TV kuvaaja filmaa väkijoukkoa, on siellä usein eng.kiellä olevia julisteita, kilpiä..... usein ne ovat maksettuja , kuka muuten kirjoittaisi niitä vieraalla kielelle. Hyvin usein TV uutisten kuva ja video on maksettua teatteria, viihdettä, josta tosiasia voi olla hyvin kaukana. Älä vaan usko tosissaan uutisten kuvia ja tarinaa.....rahalla saa tehtyä hauskoja uutisia.

Julkinen vastaus: Onko kommunismi siis kuollut? Ei, se on vain yhden taistelun hävinnyt.


Lähetyskulut voi hyvin yksinkertaisesti "alentaa siedettäviksi" sillä usein on postimaksu porrastettu painon mukaan ja lähetyskulu on siksi aivan sama, painaa tavara 1kg tai 5kg. Kun huudat samaan pakettiin myös jotain muuta, postimaksu on kohtuullinen. Myös muut kuriirilähetystavat ovat mahdollisia, niissä usein paketin koko on hinnoittelun peruste, eikä paino.
On järkevää ehkä pyytää sitoumuksetta lisää valokuvia ja katsoa, mitä muuta sama lähde tarjoaa, yli 100 kohdetta!   

Normaalisti voittaja maksaa tilisiirtona minun Suomen Sampo pankin tilille,nykyään kai parempi tanskalainen Danske bank.

 Huutokaupan kohde on se,mikä näkyy valokuvassa ja vain se, minkä näet kuvassa, kuuluu myös kauppaan. Jos valokuvassa ei esim. näy myynti/esittely/laatikkoa, ei se kuulu kauppaan tai joku muu tarvike, jonka oletat olevan mukana, mutta ei ole valokuvassa, sitä ei ole mukana.

Tavaran kunnon määritelmän perusta on aina optinen tarkastelu, en missään tapauksessa kokeile ja testaa tavaran toimintaa tai sielunelämää. Siksi on mahdollista, että määritelmässä kohteen kunnossa lukee "hyvä" ja kotona havaitset, ettei koje/esine/kohde toimi. En siis kokeile kaikkia lamppuja, en puhalla joka huuliharppua, en testaa tavaraa. Tiedossa olevan vian ilmoitan aina.
Koska kaupan on  käytetty tavara, voi niissä olla naarmuja ja muita käytön jälkiä.
Voit aina ennen kauppaa soittaa minulle, katson kohdetta tarkasti, tai pyytää siitä lisää valokuvia !
Pienen murto-osan taas olen ostanut kaverilta Belgiasta,kun hän purkaa ja tyhjentää taloja ja asuntoja. Ostan ne itselleni omaan käyttöön/ keräilyyn ja kun aikaa kuluu, tai rahapula vaivaa, yritän kaupitella tätä omaa tavaraani halvalla eteenpäin. Vanhan tavaran kaupittelusta ei yleensä tule edes voittoa, mutta tappioita voidaan edes minimoida. 
 Huutonetin reilun pelin sääntöjen mukaisesti on huudon tekijän ennen huutoa luettava tarjouksen kaikki ehdot läpi ja huudon antamalla hän myös hyväksyy niiden noudattamisen.  Huudon voittaja sitoutuu noudattamaan 
niitä toimitus-ja maksutapoja, jotka on ilmoituksessa kerrottu, esim. en hyväksy mitään rahasiirtoja Western Union avulla  vaikkapa Afrikasta.

Ole hyvä ja lue ehdot läpi ennen huudon antoa !
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 54 vrk 17 h 38 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

43,50 € Sulkeutuu 54 vrk 17 h 38 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.