Kuvaus

Jukka Mäkelä: Den 9 juni 1944 kl. 05.55. Den ryska storoffensiven på näset

  • Editum, 2. uppla. 1984; Inbunden bok med skyddsomslag, 198 sidor + bildsidor och kartsidor
  • finska originalets titel: Teräsvyöry Kannaksella
  • Bokens rygg är rejält sned. Slitage och småskador i kanterna på skyddsomslaget. Spår av raderad dedikation på smutstitelbladet, annars är inlagan i helt ok skick.
  • PRIS: 12 euro + 6 euro frakt som postpaket inom övriga Finland (utom Åland) = 18 euro (OBS! Det finns plats för fler böcker av samma säljare i ett 7 eruos paket med samma gemensamma fraktkostnader)
  • GÖR SÅ HÄR: Klicka Osta = Köp, så får du ett automatiskt mejl från huutonet. Där hittar du säljarens epostadress och kontonummer. Betala t.ex. boken/tidningen + fraktkostnaderna eller be säljaren om räkning. Om du beställer flera objekt av samma säljare kan du vänta med att betala tills hela paketets innehåll är klart. Meddela säljaren vad paketet ska innehålla så skickar hen en räkning mejl.
  • Postpaket till Åland är dyrare än paket inom övriga Finland. T.ex. 7 euros paket till finska fastlandet kostar motsvaras av ca 12 euros postpaket till Åland eller 11 euros matkahuolto-paket till Mariehamn. Fråga säljaren om fraktkostnader utanför Finland.

Den 9 juni 1944 kl. 05.55 inledde sovjetarmén sin storoffensiv på Karelska näset. Den finländska försvarsledningen överrumplades fullständigt och under de närmast följande dagarna krossade den ryska stållavinen praktiskt taget allt motstånd. Viborg föll den 20 juni och fienden förberedde sig på att avancera vidare mot Kotka, Kouvola och Helsingfors. Hela nationens öde låg i vågskålen.

Jukka L. Mäkeläs dramatiska skildring av den ödesmättade sommaren är unik genom att den bygger såväl på ryskt som finländskt dokumentärmaterial. Den ger för första gången en helhetsbild av de olika skedena genom att den parallellt belyser de sovjetiska förberedelserna och uppföljningen av anfallet och den finländska militärledningens i många fall häpnadsväckande oförmåga att inse den annalkande faran.

Huvudpersonerna i boken är alla autentiska och tyngdpunkten i skildringen ligger i redogörelsen för de avgörande striderna vid Valkeasaari, Kuuterselkä, Siiranmäki, Äyräpää och Vuosalmi, namn som för alltid är inristade i den finländska krigshistorien.

 

sökord: andra världskriget toinen maailmansota fortsättningskriget jatkosota Suomen historia sotahistoria militärhistoria Finlands historia ryska storoffensiven 1944 Mannerheims födelsedag Josef Stalin spioner 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 16 vrk 22 h 17 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

12 € Sulkeutuu 16 vrk 22 h 17 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.