Kuvaus

Harvinainen viisisarvinen dogon-naamio 1960-luvulta. Ostettu belgialaisesta heimotaiteen galleriasta ja ollut sitä ennen ranskalaisessa yksityiskokoelmassa. Myydään aitoustodistuksen kanssa. Korkeus 44 cm, leveys 16 cm, paino n. 920 g.

Dogonit ovat Malissa asuva 1,2 miljoonaa asukkaan kansa, jotka tunnetaan erityisesti heidän mytologiastaan, naamiotansseistaan, puuveistoksistaan ja arkkitehtuuristaan. Naamioilla ja niihin liittyvillä tansseilla on oleellinen merkitys dogonien uskonnollisessa Awa-kultissa, millä on sekä rituaalinen että poliittinen merkitys heidän yhteiskunnassaan.

Dogoneilta tunnetaan yli 80 eri tyyppistä naamiota, joissa tyylillinen vaihtelu on runsasta. Tässä erikoisessa naamiomuunnelmassa yhdistyy piirteitä taistelijan kypärästä ja eläimestä. Monipiikkiset sarvet ovat dogoneiden naamioissa harvinaisia, mutta lähellä asuvan bamana-kansan naamioissa niitä tavataan useammin. Tässä naamiossa on iän tuoma paksu ja rapea patina sekä jälkiä punaisesta ja valkoisesta maalista.

Lisää kuvia toimitetaan pyydettäessä. Afrikkalainen naamio.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 107 vrk 3 h 58 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

439 € Sulkeutuu 107 vrk 3 h 58 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.