Kuvaus

Suomalaisena kuulee usein puhuttavan, kuinka julmia olivat Neuvostoliitto Stalin valtion sotilaat vangeille. Neuvostoliitto menetti 26 miljoonaa kansalaista kaatuneina sodassa.    Atlantin takaa sotimaan tullut USA taas menetti vain 0,3 miljoonaa sotilasta, ei yhtään siviiliä.    Yhteistä on molemmille suurvalloille , että he kohtelivat epäinhimillisesti ja suurta julmuutta osoittaen omia sotavankejaan. Tässä on myynnissä yksi todiste dokumentti niistä ajoista ja länsipuolen , ei Neuvostoliiton puolen näkemyksiä, kokemuksia....

Henkilöllisyystodistus on saksalainen ja jokainen Saksassa silloin asuva joutui 2. Maailmansota jälkeen pitämään sellaista aina mukanaan. Koko on 15x10,5cm ja kortin omistaja oli syntynyt vuonna 1897, eli hän oli vuonna 1946   49 vuotias ja hän sai todistuksen aika myöhään, 21.9. 1946 eli sota oli loppunut jo yli vuosi sitten.  Oliko mies ollut heti sodan jälkeen suurilla taivaan alla asuvilla  keskitysleireillä, joita voittajavaltiot pistivät sodan aikana ja sen jälkeen heti pystyyn. Ne olivat aidattuja avonaisia pelto ja maakuoppa alueita ja ei edes päänsuojaa, vaan avo-maakuopissa joutuivat saksalaiset miehet nukkumaan taivasalla. Heitä oli monta miljoonaa.  Heitä pidettiin pahoina ihmisinä, USA sotilasjohto luokitteli heidät terroristeiksi ja lääkäri ja sairaanhoitoapua ei saatu ......  Kurjuutta avotaivaan alla maakuopissa elämistä kesti monta kuukautta..jopa yli vuoden....taudit tappoivat leireillä saksalaisia nuoria poikia  paljon, USA kielsi jopa Punaisen Ristin tulon heitä auttamaan....haavoja ei saanut sitoa , jos sait kuumetta ja olit sairas, niin apua et saanut, jouduit olemaan  ulkona taivasalla maakuopassa vaan.... sade tai pakkanen, koska olit heidän mielestä paha ihminen.....sanoivat länsivallan edustajat....

Sormenjäljet ja pituus 168cm. Koko ajan oli voittajavaltioilla suuri pelko siitä, että Nazi aate saattoi lyödä itsensä vielä läpi....niin suuren ja voimakkaan vaikutuksen oli heihin tehnyt se into ja voima, jolla saksalainen oli omaa isänmaataan puolustanut. Saksalainen Wehrmacht sotilas ja Neuvostoliiton puna-armeijan soturi, molemmat olivat suuria patriootti sotilaita....

Moista voimaa oli harvalla maalla. Yhä nykyaikana voisi olettaa, että harva maa puolustaa itseään niin vahvalla patriootti tunteella.

MIL27AP520a Henkilöllisyystodistus vuodelta 1946, voimassa vuoteen 1951 asti. Tuskin on koskaan aikaisemmin historiassa nujerrettu ja nöyryytetty näin suurta kansaa ja näin voimakkaasti, kuin mitä tehtiin Saksalle....

Koko kansa syyllistettiin, vaikka oikeastaan syyllisiä oli vain hyvin  pieni  murto-osa kansasta.  ( ehkä noin 2000-5000 ihmistä)   Koko syyllisyyden kantaminen koko kansan päälle oli väärin, oikeuslaitos tuomitsi pääsyylliset Nürnberg oikeudenkäynnissä ja homman piti olla sillä selvä. Yleinen maailman oikeustaju ei tunne käsitettä kollektiivinen syyllisyys, mutta Saksan kansalle niin julistettiin....se oli tietysti epäoikeudenmukainen julistus.

Outoa on, että normaalisti oikeuden tuomitsema kärsii sille langetun rangaistuksen, oli se teloitus tai 35v vankeutta, mutta tuomion sovituksen jälkeen, on paluu normaaliin elämään mahdollista....."sakko on maksettu ". 

Kun Voittaja valtioiden sota-oikeus on toiminut ja sekin jopa aivan uudella "nimikkeellä " eli tuomari keksi itse aivan uuden oikeus-rikos käsitteen: " Teko oli ihmiskunnan vastainen teko . "    Tälläista käsitettä ei ole koskaan aikaisemmin oikeudessa käytetty. Lakikirjat eivät tunteneet luokitusta, mikä on ihmiskunnan vastainen teko, hyökkäys toiseen valtioon vai joku muu teko, oliko teko sotilasjoukon tekemä vai siviili NGO järjestön juttuja jne.....

Koska suurin osa militääri henkilöistä oli yksinkertaisesti vain täyttänyt/toteuttanut  saamaansa käskyä ja jos hän olisi niskuroinut, oma henki oli vaarassa . Tuomarin mielestä ei saada syyllisiä selville muuta kuin sanomalla, että tuo teko oli  "vastaan ihmiskuntaa "  ja siksi tuomitsen hirtettäväksi näitä tekijä ihmisiä jne...poliittisia päättäjiä ja vaikuttajia. 

Rauhan tultua vuonna 1945 oli voittajien käsky:
Saksan kansalle oli annettu mm . näitä käskyjä: Kokoontuminen oli kiellettyä, ei saanut olla samassa paikassa samaan aikaan enempää kuin kolme ihmistä,  samoin ei saanut poistua kotipaikkakunnaltaan ja Ranska ja USA pitivät  Saksan sotilaita vankina, länsimailla oli rauhan aikaisia keskitysleirejä ja sinne ei päässyt apua ja lääkkeitä antamaan edes kansainvälinen Punainen Risti. Jättimäärät nuoria poikia kuoli ilman lääkitystä ja normaalia side apua jne...( siis sodan päättymisen jälkeen, rauhan jo tultua voimaan!) 

Voittajavaltiot? Ketkä olivat voittajia? Neuvostoliitto tietenkin, joka oli ensinmäisenä ehtinyt Berliiniin ja tehnyt suurinman sodan työsaran  ja menettänyt itse kymmeniä  miljoonia ihmishenkiä.    USA taas toi paljon sotamateriaalia , mutta menetti ihmishenkiä uskomattoman  vähän.... Mutta Britannia ja Ranska? Britannia olisi pysytellyt omalla saarellaan, jos ei olisi USA ja Kanada, Australia, Uusi-Seelanti, Intia, Nepal, Afrikan alusmaat  jne.. tullut apuun. Ranska taas oli käytännössä täysin hävinnyt maa ja vapaaehtoisia Ranska sotilaita oli Britannia saarella odottanut hyökkäyskäskyä. Ranskan sotilaat olivat usein Afrikka ja muita exsoottisia ihmisiä alusmaista...mm. Vietnam oli Ranskan alusmaa.  Mutta yksinään ei Ranskanmaa olisi mitenkään ollut "ratkaiseva voittaja"  siinä kuin Britannia myös. 

USA nimitti koko Saksan kansaa terroristeiksi ja sanoi, teillä ei ole ihmisoikeuksia ollenkaan.  Koska olette murhanneet keskitysleireillä kommunisteja, mustalaisia, juutalaisia, homoja ja lesboja, rikollisia ja muita asosiaalisia ihmisiä, pääasiassa oli murhattujen kansalaisuus ollut venäläinen tai puolalainen, useinmat murhatuista uhreista puhuivat slaawikieliä....venäjää, puolaa ja baltian alueen kieliä. Tästä juuri ei  iso-Amerikka pitänyt ! 

Sotasyyllisyys? Normaalisti tuomitaan jokainen kansa ja sen johtajat "hirtetään" joka ensinmäisenä hyökkää,  tai julistaa sodan vieraalle valtiolle ja ylittää vieraan valtion rajaviivan !!!  Jos tältä pohjalta katsotaan sotaa, niin rajat ylitti Hakaristi-Saksa mennessään Puolaan, sodan taas julistivat Saksalle (hyökkääjät)  Britannia, Ranska, USA.  Saksa ylitti Neuvostoliiton rajan ja oli siis hyökkääjä valtio. 

  Japani oli hyökkääjä USA:lle. Nämä ovat merkityksetömiä asioita, sillä 2. Maailmansodan aikana ei suinkaan hyökkääjä ollut aina syyllinen, vaan tämä sääntö tuli vasta vuonna 1949 YK:ssa voimaan, siis 2.Maailmansodan jälkeen.       Sääntöä rikotaan jatkuvasti  nykyaikana , arvaatko mikä maa on jatkuvasti tehnyt eniten hyökkäyksiä vieraisiin maihin vuoden 1945 jälkeen.....vinkki: Ei ainakaan Saksa. Ei myöskään Neuvostoliitto. Myös  jopa sanktioiden julistaminen vieraalle valtiolle on YK:n sääntöjen vastainen teko, oikeus moiseen on vain YK:lla, ei jollakin valtiolla, sillä se on sodan tapainen teko ja ajaa kansaa vaikeuksiin.....toki usein kansa sanktion julistuksen jälkeen lujasti liittoutuu oman johtajan taakse entistä lujemmin...

2. Maailmansodassa Japani hyökkäsi Kiinaan, Viet-Nam jne.. Japanin eräs iso alusmaa, kolonniamaa oli nimeltään KOREA ja sodan jälkeen sen jakoivat kahtia Neuvostoliitto ja USA....siellä syttyi vuonna 1950 myös sota ja siellä ensikerran nähtiin, kuinka Kiinan Mao armeija oli peloittavan vahva,  Aasia sotilas on todella sotilaallinen ja ei pelkää kuolemaa....Aasiassa asuu jo nyt 60% ihmiskunnasta ja voimien painopiste siirtyy väkisin sinne, Aasia Siperia jne... 

Lähetyskulut voi hyvin yksinkertaisesti "alentaa siedettäviksi" sillä usein on postimaksu porrastettu painon mukaan ja lähetyskulu on siksi aivan sama, painaa tavara 1kg tai 5kg. Kun huudat samaan pakettiin myös jotain muuta, postimaksu on kohtuullinen. Myös muut kuriirilähetystavat ovat mahdollisia, niissä usein paketin koko on hinnoittelun peruste, eikä paino.
On järkevää ehkä pyytää sitoumuksetta lisää valokuvia ja katsoa, mitä muuta sama lähde tarjoaa, yli 100 kohdetta!  Huomaa, että kuvat ovat osa kohteen kuvausta ja selityksiä, aivan kaikkea ei ehkä ole kirjoitettu. Kuvat ovat siis oleellinen osa huutokaupan ilmoitusta, pyydän, että katsot  ne huolellisesti läpi. 

Maksu:
Normaalisti voittaja maksaa tilisiirtona minun Suomen Danske Bank  pankin tilille. 

Huutokaupan kohde on se,mikä näkyy valokuvassa ja vain se, minkä näet kuvassa, kuuluu myös kauppaan. Jos valokuvassa ei esim. näy myynti/esittely/laatikkoa, ei se kuulu kauppaan tai joku muu tarvike, jonka oletat olevan mukana, mutta ei ole valokuvassa, sitä ei ole mukana. Älä oleta, vaan silloin kysy tarkennusta. 

Tavaran kunnon määritelmän perusta on aina optinen tarkastelu, en missään tapauksessa kokeile ja testaa tavaran toimintaa tai sielunelämää. Siksi on mahdollista, että määritelmässä kohteen kunnossa lukee "hyvä" ja kotona havaitset, ettei koje/esine/kohde toimi. En siis kokeile kaikkia lamppuja, en puhalla joka huuliharppua, en testaa tavaraa. Usein tavara on maannut laatikon pohjalla hyvin monet vuodet. Tiedossa olevan vian ilmoitan aina, en pimitä ja juksaa,mutta aivan kaikkea en minäkään tiedä.
Koska kaupan on  käytetty tavara, voi niissä olla naarmuja ja muita käytön jälkiä.
Voit aina ennen kauppaa soittaa minulle, katson kohdetta tarkasti, tai pyytää siitä lisää valokuvia !
Pienen murto-osan taas olen ostanut kaverilta Belgiasta,kun hän purkaa ja tyhjentää taloja ja asuntoja. Olen ostanut  ne itselleni omaan käyttöön/ keräilyyn ja kun aikaa kuluu usein vuosi pari,  tai rahapula vaivaa, yritän kaupitella tätä omaa tavaraani halvalla eteenpäin. Vanhan tavaran kaupittelusta ei yleensä tule edes voittoa, mutta tappioita voidaan edes minimoida. 
 Huutonetin reilun pelin sääntöjen mukaisesti on huudon tekijän ennen huutoa luettava tarjouksen kaikki ehdot läpi ja huudon antamalla hän myös hyväksyy niiden noudattamisen.  Huudon voittaja sitoutuu tällöin noudattamaan niitä toimitus-ja maksutapoja ja maksuaikoja, jotka ovat ilmoituksessa kerrottu.

Ole hyvä ja lue ehdot läpi ennen huudon antoa !
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 8 vrk 23 h 16 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

19,98 € Sulkeutuu 8 vrk 23 h 16 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.