Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeudutta ilmoita valintasi!

 

1. Robert Erler (tillsammans med John C. Souter): DOM KALLAR MIG "CATCH ME KILLER" . Översättning: Janne Carlsson. 1984 InterSkrift. Ruotsalaiskustantajan Suomessa painettu 248-sivuinen nidottu kirja (ruotsinnoksen ensimmäinen painos), lukematon, ehjä ja siisti, ei merkintöjä. Teos on ilmestynyt suomeksi nimellä "Ottakaa minut kiinni!" (1981).

Dom kallar mig "Catch me killer" (1984; They Called Me The Catch Me Killer 1982) är den otroliga berättelsen om den alltid lika korrekte polismannen Bob Erler, som dömdes för mord till 99 års fängelse, men som trots allt ville leva vidare och som inte lät sig knäckas av ett brutalt fängelseliv. Erler utbildades till soldat och blev en av "de gröna baskrarna", men mötte sedan en gammal vän som blev hans inspiration till att bli polis. Den självbiografiska romanen handlar om författarens liv och kamp. Handlingen utspelar sig på olika platser i södra USA, framför allt innanför olika fängelsemurar. Tiden är från år 1968 och framåt. Bob Erler är polis och uppsöker en brottsplats där ett mord begåtts. Han är med i utredningen, men blir av olika anledningar själv anklagad för att vara förövaren. Det blir rättegång och han får alla emot sig. Robert Erler lever fortfarande i södra delen av USA i något av deras fängelser. Dom kallar mej "Catch Me Killer" är en bok fylld med dramatiska händelser som visar att: Gud förlåter – oavsett vilken synd vi begått. Gud beskyddar – hur förföljda vi än blir. Gud kan använda oss – till och med i en hotfylld fängelsemiljö.

 

2. Marta Gabre: FLYKTEN. Översättning Karin Hartman och Majken Johansson. 1985 InterSkrift, Levande böcker. Ruotsalaiskustantajan Suomessa painettu 182-sivuinen nidottu kirja, lukematon, ehjä ja siisti, ei merkintöjä. Teos ei ole ilmestynyt suomeksi.

Flykten (1985; Sheltered by the King 1983) är en sann berättelse, som visar att endast tron på Gud är det verkliga hållbara i en värld där tryggheten inte längre är given. Marta Gabre är född och uppväxt i Etiopien. Redan som barn lärde hon sig att arbeta hårt och klara sig själv. Hon fick till skillnad från många andra möjlighet att studera och utbilda sig. Att hon skulle bli den första kvinnliga parlamentsledamoten i sitt land hade hon inte vågat drömma om. Hennes förmåga och ledar-egenskaper skulle snart komma att prövas på allvar. Den politiska oron förde Etiopien in i kaos och hungersnöd. Till slut, august 1975, störtades kejsaren Haile Selassie och en hårdförd militärjunta övertog makten. Hundratals människor, både män och kvinnor, avrättades av de nya makthavarna. En dag kom det varnande telefonsamtalet: "Du står på dödslistan. Du gör klokt i att lämna landet". Med endast ett fåtal personliga ägodelar i bagaget flyr hon tillsammans med sin man och sina två små söner i jeep genom öknen till grannlandet Kenya. Militärkontrollerna längs vägen var många men en osynlig hand tycks skydda familjen.

 



 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 114 vrk 21 h 21 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 114 vrk 21 h 21 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.